Maak jij je wel eens druk om eenzaamheid? Sluit je aan!

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden, Log in om toegang te krijgen tot deze content
12-09-2019

Wil jij het maatschappelijk profiel van je organisatie versterken? Iets doen aan eenzaamheid in de samenleving en je laten inspireren door andere partijen en daarbij ook nog je netwerk uitbreiden? Dan is de Nationale Coalitie tegen Eenzaamheid misschien iets voor jou.

Het Verbond van Verzekeraars heeft zich vorig jaar namens de branche aangesloten bij dit initiatief, waar inmiddels zestig organisaties aan deelnemen. Om echt het verschil te kunnen maken, zou het mooi zijn als u ook aanhaakt.
In de Week van de eenzaamheid (eerste week van oktober) organiseert de Nationale Coalitie tegen Eenzaamheid tal van activiteiten, die ook worden uitgelicht worden in de ‘etalage’ van de coalitie: www.eentegeneenzaamheid.nl.

Zo opent minister Hugo de Jonge op 1 oktober in De Ridderzaal in Den Haag een congres waar onder meer de gemeente Nieuwegein en de Rabobank toelichten hoe zij het Signaalpunt tegen eenzaamheid implementeren. Daarnaast vertelt Partou kinderopvang over hun plannen om kinderen en eenzame ouderen aan elkaar te koppelen.

Enthousiast geworden? Aansluiten kan door een mail te sturen aan eenzaamheid@minvws.nl Voor ondersteuning van activiteiten, in heel Nederland, wordt het Kom erbij-pakket gratis aangeboden.


Was dit artikel nuttig?