Maak kennis met InsurTech Israël

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden, Log in om toegang te krijgen tot deze content
12-10-2020

“Een ‘Startup Nation,’” zo noemt Kobi Bendelak, CEO van InsurTech Israël zijn land. De titel komt vaak als een verrassing want Israël is een klein landje met een totale bevolking van slechts negen miljoen inwoners. Toch kent het land één (1) startup voor elke 1.430 mensen! Hoe doen ze dat? Tijdens de Virtual Roadshow Netherlands Showcase op donderdag 15 oktober krijg je antwoord op deze vraag en nog veel meer! Schrijf je vandaag nog in.

Tijdens de Virtual Roadshow Netherlands Show-case van 09.00 - 10.30 uur stellen de beste InsurTech-startups uit Israël zich aan je voor en demonstreren hun op technologie gebaseerde oplossingen voor de verzekeringssector: klaar om geïmplementeerd te worden in Nederland in samenwerking met de InsurTech Israel.

Gericht op samenwerking

Volgens Bendelak vergemakkelijkt de relatief jonge organisatie (opgericht in 2017) de toegang tot het innovatie-ecosysteem van Israël. “Wij beoordelen marktkansen, faciliteren PoC's (Proof of Concepts), creëren effectieve interfaces met lokale start-ups en bieden thought leadership”, zo benadrukt hij. “InsurTech Israël kent het lokale ecosysteem door en door, kent alle belangrijke spelers en kan Nederlandse verzekeraars helpen om samen te werken met in Israël gevestigde InsurTech.”

Startup Nation

Op het gebied van InsurTech is Israël een Internationale Innovatie Hub die aan de top staat. “Wij noemen Israël de "Startup Nation. De titel komt vaak als een verrassing vanwege de kleine omvang van ons land met een totale bevolking negen miljoen”, vertelt Bendelak enthousiast. “Israël kent één (1) startup voor elke 1.430 mensen! In Europa past men de modernste technologie uit Israël toe. Israël herbergt honderden multinationale Research & Devellop-centra. InsurTechs unicorns  zoals Lemonade, Hippo en Next Insurance hebben Israëlische roots,” somt Bendelak op. “Ook veel andere wereldwijd bekende bedrijven zijn opgericht door Israëli's, zoals SodaStream (koolzuurhoudende systemen voor thuisgebruik), Mobileye (zelfrijdende auto's) en Waze (app voor crowed sourced maps). Daarom adviseer ik alle Nederlandse verzekeraars: wees niet te druk en kom naar de Roadshow! Mis het niet en schrijf u vandaag nog in!” 

For English, press here.


Was dit artikel nuttig?