Maakt u mensen ‘pensioenwegwijs’? Doe mee!

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden, Log in om toegang te krijgen tot deze content
10-09-2015

Zorgt uw organisatie ervoor dat consumenten gemakkelijk inzicht hebben in hun pensioen? En dat zij gemakkelijk keuzes kunnen maken voor een financieel gezonde oude dag? Dan maakt u kans op ‘De PensioenWegwijzer 2015’, een initiatief van platform Wijzer in geldzaken.

Betrekken van mensen bij pensioen is een grote uitdaging – het is ingewikkeld en nog ‘ver-van-mijn-bed’. En áls mensen zich dan informeren, is het ook nog niet zo vanzelfsprekend dat zij actie ondernemen en echt keuzes maken. Terwijl dat wel belangrijk is. Daarom zoekt Wijzer in geldzaken naar methodes die het maken van die keuzes gemakkelijk maken en verbeteren.

Een deskundige jury, met onder meer Jetta Klijnsma (staatssecretaris Sociale Zaken), Richard Weurding (algemeen directeur Verbond) en prof. dr. Wilco van Dijk (Universiteit Leiden), beoordeelt de inzendingen op basis van vorm en bewezen effectiviteit. Volgende drie vragen staan daarbij centraal:

  • Krijgen mensen realistisch inzicht in de financiële situatie op hun oude dag?
  • Kunnen mensen gemakkelijk beslissingen nemen die de financiële veerkracht op hun oude dag bevordert (hypotheek aflossen of extra sparen)?
  • Worden mensen die bijna met pensioen gaan geholpen om keuzes te maken?

Meer informatie
Deadline voor inzenden is 25 september. De prijs wordt uitgereikt tijdens de Pensioen3daagse, een jaarlijks terugkerend initiatief van Wijzer in geldzaken, met allerlei activiteiten die mensen laten nadenken over pensioen. Denk aan pensioenspreekuren en voorlichting op de werkvloer. Dit jaar vindt de Pensioen3daagse plaats op 3, 4 en 5 november. De PensioenWegwijzer wordt uitgereikt op donderdag 5 november. Nieuwsgierig of meedoen? Lees dan meer over De PensioenWegwijzer 2015.


Was dit artikel nuttig?