Meld je aan voor Fix je Risk!

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden, Log in om toegang te krijgen tot deze content

Heb jij je al opgegeven voor het geven van de gastles Fix je Risk tijdens de Week van het geld van 25 tot en met 29 maart? Niet alleen leerzaam voor de kinderen van groep 7 en 8, ook jij leert anders te kijken naar je vak.

De Week van het geld is inmiddels een begrip in de verzekeringssector. Meld je snel aan voor het geven van zo'n gastles!

Hoe kun je meedoen?
Meedoen is heel eenvoudig. Op de site over Fix je Risk lees en zie je alles over de gastles. Je kunt zelf een school benaderen (van je kinderen of neefjes/nichtjes) of je zoekt een school in het matchingssysteem. Toegang tot het systeem kun je krijgen door een mail te sturen naar het Verbond van Verzekeraars die de registratie van de verzekeringslessen beheert: weekvanhetgeld@verzekeraars.nl.

Hoe zet de les eruit?
De les begint met 20 à 30 minuten theorie waarin je leerlingen uitlegt wat een risico is, de kans daarop en de financiële gevolgen. Vervolgens speel je het spannende, digitale spel Fix je Risk op het digibord waarin de leerlingen de zojuist geleerde kennis meteen kunnen toepassen. Wat kan er bijvoorbeeld allemaal gebeuren tijdens een schoolkamp? En wat wil je wel of niet verzekeren? De les duurt ongeveer een uur.

Week van het geld
De Week van het geld is een initiatief van Wijzer in geldzaken waarvan het Verbond van Verzekeraars partner is. Koningin Máxima is erevoorzitter van Wijzer in geldzaken.

 

 

 


Was dit artikel nuttig?