Ook schade-expert verzekeraar in nieuwe lichting salvagecoördinatoren

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden, Log in om toegang te krijgen tot deze content

Niet alleen brandschade-experts van expertisebureaus kunnen de opleiding tot salvagecoördinator volgen. Onder de cursisten die deze week aan de opleiding zijn begonnen, bevindt zich ook een schade-expert van een verzekeraar.

Het gaat om een schade-expert van verzekeraar ZLM. “Wij vinden het belangrijk dat onze medewerkers zich continue blijven ontwikkelen. Daarnaast willen we graag een steentje bijdragen aan het maatschappelijk nut van Salvage” aldus Oscar Monshouwer, directielid van ZLM. “Deze stap is voordelig voor Stichting Salvage, voor de gedupeerden die geholpen moeten worden, voor de ontwikkeling van onze medewerker en uiteindelijk dus ook voor ZLM.”

Tijdens de driedaagse opleiding leren de aanstaande coördinatoren hoe ze gedupeerden direct na een vervelende en impactvolle gebeurtenis bij kunnen staan. Het omgaan met emoties is daarbij een belangrijk aspect. Andere onderdelen van de training zijn de specifieke Salvage-processen en het snel leren schakelen met de verschillende betrokken partijen zoals hulpdiensten en verzekeraars. Na het afronden van de opleiding kunnen de nieuwe coördinatoren op ieder moment vanuit de meldkamer van de brandweer worden opgeroepen.

Het team bestaat straks uit 141 salvagecoördinatoren.


Was dit artikel nuttig?