Opleiding Next Insurance Professional kent goede start

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden, Log in om toegang te krijgen tot deze content
16-01-2019

De eerste leergang van de opleiding Next Insurance Professional is in volle gang en blijkt in de behoefte te voorzien. De eerste reacties zijn positief. “Er is volop ruimte om te sparren over de impact van nieuwe technologie,” laat een deelnemer ons weten. En er is goed nieuws. De tweede editie begint op 20 februari.

Er gaat een wereld voor ons open
Ad de Graauw (accountmanager bij VvAA) is samen met een collega aan de eerste editie van de Next Insurance Professional begonnen. “We waren klaar met onze PE en vroegen ons af wat voor een opleidingen er nog meer werden aangeboden. Al snel kwam deze opleiding voorbij. De leerstof is interessant voor onze eigen ontwikkeling, maar ook relevant voor VvAA.” Het vakgebied financiële dienstverlening, ook in de verzekeringsbranche, verandert volgens Ad snel. “Er zijn heel veel technische en actuele ontwikkelingen. Er gaat een wereld voor ons open. Na afloop hoop ik met mijn nieuwe kennis een business case te kunnen schrijven waarvan ik zelf wijzer word en waarmee ik ook de mensen binnen mijn bedrijf kan helpen.”

Meer weten over de technologie van nu
Ook Willem van der Valk, binnen Achmea verantwoordelijk voor cybersecurity, volgt de leergang. Het beveiligen van bedrijfsgegevens is voor hem interessant, maar niet alleen dat. “Mijn interesse is breder. Ik wil meer weten over de technologie van nu, zoals blockchain, zodat ik daar intern beter over kan sparren. We zijn nu enkele weken bezig en ik vind het heel leuk om het met elkaar over de impact van de nieuwe technologie te hebben. Aan het eind van de rit wil ik een duidelijk kader hebben waarin ik de nieuwe ontwikkelingen kan plaatsen en wil ik geleerd hebben hoe ik de innovatie binnen Achmea kan organiseren.”

Tweede editie Next Insurance Professional
Tijdens de opleiding maak je kennis met verschillende vaardigheden die je nodig hebt om als financieel professional op de toekomst voorbereid te zijn. Je sorteert voor op toekomstige behoeften van klanten en leert hoe je de eigen organisatie daar in meekrijgt. Naast nieuwe kennis over big data, is er ook aandacht voor thema’s als ethiek, solidariteit en wet- en regelgeving voor verzekeraars.

Op 20 februari start de tweede editie van de opleiding. Wil je ook op de toekomst voorbereid zijn? Bekijk dan het volledige programma en meld je aan.

 


Was dit artikel nuttig?