Skip to Content

Richtlijnen coronavirus bijeenkomsten Verbond

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden Log in voor toegang of vraag account aan.

Het Verbond van Verzekeraars organiseert jaarlijks een groot aantal activiteiten. Ook in de komende weken staan er bijeenkomsten en trainingen op de agenda van de Insurance Academy. In verband met het coronavirus heeft het Verbond een aantal richtlijnen opgesteld.

Laatste update: 11 maart 2020 
 

Doorgang bijeenkomsten

Het Verbond vindt het niet verantwoord grotere groepen in een situatie te brengen, waarin besmetting met het coronavirus een reëel risico is. Daarom wordt voor grote bijeenkomsten gekeken naar oplossingen als verzetten naar een andere datum of er wordt een alternatief gezocht, bijvoorbeeld in de vorm van een livestream. U wordt hierover geïnformeerd. Ook wanneer een evenement definitief vervalt. 
Zo hebben wij het PIV congres ‘Spiegeltje, spiegeltje aan de wand’, dat op 27 maart zou plaatsvinden, verplaatst naar 4 september. Voor andere, minder grootschalige activiteiten geldt in beginsel de landelijke richtlijn van het RIVM. Dat betekent dat deze voorlopig doorgaan. Mocht dit veranderen, dan brengen wij u op de hoogte.   

Facturatie

Als een betaalde bijeenkomst of training definitief vervalt, dan ontvangen deelnemers geen factuur. Gaat een dergelijke activiteit wel door, maar moet een deelnemer op grond van maatschappijbeleid annuleren in verband met het coronavirus, dan wordt uit coulance geen factuur gestuurd. 

Hygiënemaatregelen Verbond

Daarnaast vragen wij onze medewerkers en gasten een aantal (hygiëne)maatregelen te treffen. Ook hierin volgen wij de instructies van het RIVM. 
1. Wanneer u van uw werkgever het advies hebt gekregen om thuis te werken en daarom niet deel kan nemen aan één van onze bijeenkomsten of trainingen, wilt u dat dan – met opgaaf van reden - melden bij de Insurance Academy.
2. Ook wanneer u of één van uw huisgenoten, in een door het ministerie van Buitenlandse Zaken aangemerkt risicogebied bent geweest of in direct contact met een besmet persoon, vragen wij u contact met ons op te nemen.
3. Wij verzoeken u om geen handen te schudden.  

Deelnemers uit Noord-Brabant

Met betrekking tot de regio Noord-Brabant heeft het RIVM bijzondere richtlijnen opgesteld. Zolang hierin geen verandering komt, zijn wij in het belang van onze andere gasten en onze medewerkers, helaas genoodzaakt bezoekers uit Noord-Brabant te verzoeken om niet aan bijeenkomsten deel te nemen.  

Vragen?

Heeft u vragen over dit onderwerp? Neem dan contact op met de Insurance Academy van het Verbond via bijeenkomsten@verzekeraars.nl. Voor dringende zaken zijn zij telefonisch bereikbaar via 070–3338674 of 070-3338683.
 
 


Was dit nuttig?