Start Pensioen3Daagse: "Maak het pensioenstelsel persoonlijk, helder en zo eenvoudig mogelijk"

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden, Log in om toegang te krijgen tot deze content
31-10-2017

Een grotere betrokkenheid van deelnemers bij hun pensioen los je niet op met extra brieven of nog meer communicatiemiddelen. De remedie moet komen van modernisering van het pensioen zelf. Dat moet persoonlijk, eenvoudig en zo helder mogelijk. Dat zei algemeen directeur Richard Weurding van het Verbond gisteravond bij de officiële opening van de Pensioen3Daagse bij de Telegraaf in Amsterdam.

Samen met een aantal bestuurders uit de pensioensector (Frits Bart, Josine Westerbeek-Huitink (Stichting Pensioenregister), Corien Wortmann-Kool (ABP), Peter Borgdorff (Pensioenfonds Zorg en Welzijn) en Karina Raaijmakers (AFM)) verrichtte Weurding de openingshandeling van het evenement dat geheel in het teken staat van de pensioendeelnemer. 

"We moeten het pensioen zo vormgeven dat de mensen het weer kunnen begrijpen’’, aldus Weurding, die zich een groot voorstander toonde van het besluit van het kabinet Rutte III om de doorsneesystematiek af te schaffen en ruimte te bieden voor de invoering van persoonlijk pensioenvermogen. "De regering wil stoppen met eenzijdige subsidiering en ervoor zorgen dat deelnemers zicht krijgen op wat er voor henzelf in het potje zit. Hoeveel ze sparen voor later. Dat geeft een grotere betrokkenheid, dat gaat enorm helpen."


Was dit artikel nuttig?