Skip to Content

Van kennis verzekerd met opleidingen en trainingen van het Verbond

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden Log in voor toegang of vraag account aan.

Het is zomer! Hét moment om stil te staan bij de stappen die je dit najaar wilt zetten in je werk. Heb jij jouw route nog niet helemaal uitgestippeld? We helpen je graag met ons actuele overzicht van opleidingen en trainingen. Van programma’s met Nyenrode, de UvA tot advocatenkantoren. Welke past bij jou?

Colleges Actualiteiten Personenschade (online)
Voor: letselschadebehandelaars, schaderegelaars, managers, juristen bij (rechtsbijstand)verzekeraars, belangenbehartigers werkzaam bij letselschadebureaus, advocaten, herstelgerichte dienstverleners zoals arbeidsdeskundigen etc. 
Opleidingspartner: Kennedy Van der Laan
Data in 2023: 5 sept. en 21 nov.

Collegereeks Bedrijfsvoering van een verzekeraar (online)
Voor: verzekeringsprofessionals die nieuwsgierig zijn naar de unieke bedrijfsonderdelen van een verzekeraar (risicomanagement en het actuariaat). Denk aan beleidsbepalers, schade-experts, productmanagers, communicatiespecialisten, marketeers, (internal) auditors, juristen, acceptanten, managers etc.
Opleidingspartner: Amsterdam Business School
Startdatum: 13 sept.

Course Basis Verzekeringsrecht (online)
Voor: Juristen, juridische medewerkers en advocaten die recent zijn gestart in verzekeringssector. En voor professionals die geen juridische achtergrond hebben, maar in hun werk wel regelmatig met het verzekeringsrecht te maken hebben. Denk aan productmanagers, marketeers, actuarissen, economen, innovators of personen in managementfuncties.
Opleidingspartner: Eggens Instituut, Universiteit van Amsterdam
Startdatum: 26 sept.

PE-programma voor executives en commissarissen (op locatie en online)
Module 2: Innovatief leiderschap, governance en inclusiviteit
Voor: directeuren, bestuurders, commissarissen en senior managers van (her)verzekeraars, volmachten en het intermediair.
Opleidingspartner: Nyenrode Business Universiteit
Data in 2023: diverse data in de periode van 28 sept. en 5 dec.

Colleges Duiding bij actuele Kifid-uitspraken (online)
Voor: klachtenfunctionarissen, juristen zoals legal counsels en advocaten in dienstbetrekking, compliance officers, medewerkers met klantcontact en managers. Maar ook zeker relevant voor het intermediair.
In samenwerking met: Hart advocaten
Data in 2023: 18 sept. en 29 nov.

Sustainable Impact Program (locatie: Nyenrode)
Voor: medewerkers van verzekeraars die de duurzaamheidstransitie binnen hun eigen organisatie willen helpen versnellen. Denk aan sustainability managers, productmanagers, beleidsbepalers, investment officers etc.
Opleidingspartner: Nyenrode Business Universiteit
Startdatum: 2 okt.

Training Actualiteiten claimbehandeling AOV (locatie: Verbond)
Voor: claimbehandelaars, acceptanten, medisch adviseurs en hun managers in de branche van arbeidsongeschiktheidsverzekeraars.
Opleidingspartner: VWW Advocaten
Datum: 31 okt.

Executive Insurance Program 2024 (locatie: Nyenrode)
Voor: (aankomend) bestuurders en beleidsbepalers. Ook relevant voor executives en toplevel-adviseurs met behoefte aan een praktijkgerichte benadering bij het overzien van de belangrijke vraagstukken in de sector.
Opleidingspartner: Nyenrode Business Universiteit
Startdatum: begin 2024

Over de Insurance Academy
De Insurance Academy van het Verbond ontwikkelt opleidingen, trainingen en kennissessies voor leden en andere geïnteresseerden in de keten van verzekeraars. Vaak in samenwerking met gerenommeerde opleidingspartners. Zo dragen we bij aan hoogwaardig vakmanschap in de verzekeringsbranche. Want verzekeren is een vak en daar zijn we trots op!

Meer weten? Lees meer over de Insurance Academy of bekijk het activiteitenoverzicht.


Was dit nuttig?