Meld je aan voor de 'Legal Privacy Design Wedstrijd’

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden, Log in om toegang te krijgen tot deze content

Ben jij een student met interesse voor ontwerp, privacy, data en technologie en houd je wel van een uitdaging?

Meld je dan nu aan voor de ‘Legal Privacy Design Wedstrijd’ van het Verbond van Verzekeraars en maak kans op de hoofdprijs van 3.000 euro!

Wij dagen jou en je medestudenten uit om aan de slag te gaan met de privacyverklaring van verzekeraars. Zet de vaak ‘juridische’ teksten om naar een aantrekkelijk visueel design voor consumenten/klanten van verzekeraars.

Privacyverklaring

Verzekeraars zijn wettelijk verplicht hun klanten duidelijk te informeren over welke privacygevoelige gegevens zij verzamelen en met welk doel op basis van de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Het informeren gebeurt meestal via een privacyverklaring, ook wel privacy statement. Alle klanten moeten deze verklaring eenvoudig kunnen vinden en de tekst moet voor de lezer goed leesbaar en duidelijk zijn.

De uitdaging!

En nu vragen we jou om de privacyverklaring om te zetten naar een aantrekkelijk visueel design. Als het kan, graag aan de hand van het concept Legal Design Thinking, waarmee je wellicht al werkt of van gehoord hebt. De wedstrijdopdracht en ontwerprichtlijnen staan vanaf maandag 4 november 12.00 uur op deze webpagina onder www.verzekeraars.nl. Vervolgens krijg je vier weken de tijd om een ontwerp in te leveren. De deadline voor inleveren is vrijdag 29 november 12.00 uur.

Hoe?

In aanloop naar de wedstrijd vindt er in oktober bij het Verbond van Verzekeraars in Den Haag een ‘Legal Design Thinking sessie’ plaats met verzekeraars over de wedstrijdopdracht. Deze sessie wordt geleid door Lieke Beelen, Legal Designer en oprichtster van Visual Contracts, één van de pioniers in Nederland (en internationaal) op het gebied van Legal Design Thinking en visuele contracten.

De prijsuitreiking

Begin december vindt de prijsuitreiking plaats! Drie inzendingen worden beloond voor hun winnend ontwerp met drie prijzen van 1, 2 en 3.000 euro (de winnaar)! Jullie werk wordt beoordeeld door een vakkundige jury bestaande uit in ieder geval Richard Weurding, algemeen directeur van het Verbond en Lieke Beelen (Visual Contracts), een docent Legal Design Thinking en een verzekeraar.