Skip to Content

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden Log in voor toegang of vraag account aan.
Shutterstock 2262741743

Verstandig kiezen voor pensioen: fictie of werkelijkheid?

Keuzebegeleiding is hét hot topic in de pensioenwereld. Op 21 september organiseren Netspar, het Verbond en de Pensioenfederatie een gezamenlijk event over dit onderwerp.

Kifid 600X300

Collegereeks Duiding actuele Kifid-uitspraken verzekeringssector - College 3

In dit college behandelen Frank 't Hart en Christian Wulf recente Kifid-uitspraken die relevant zijn voor schadeverzekeraars. Deze bevatten o.a. de volgende onderwerpen: Wanneer is sprake van schijndekking? Zijn kosten gedekt die zijn gemaakt om directe dreiging van schade te voorkomen? En mag afwikkelen op basis van schulddeling ten koste gaan van het aantal schadevrije jaren?

Samenwerken

Coöperatiemiddag 2023

De jaarlijkse coöperatiemiddag is op 14 september a.s.. Op die dag laten we ons inspireren door 3 topsprekers over mens en maatschappij, ons klimaat en baanbrekend werkgeverschap. En natuurlijk is er alle gelegenheid om je collega-verzekeraars te ontmoeten en met hen van gedachten te wisselen.

UvA_ABS.jpg

Collegereeks Bedrijfsvoering van een Verzekeraar 2023-3 online

Op 13 september 2023 start de derde collegereeks in de online uitvoering. Welke risico's staan er op de balans van een verzekeringsmaatschappij, hoe meten verzekeraars risico's en wat is de invloed van de rentestand op het risicomodel? Dit zijn vragen die worden behandeld in zes colleges van René Doff, docent aan de Universiteit van Amsterdam en Chief Risk Officer.