Skip to Content

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden Log in voor toegang of vraag account aan.
Shutterstock 2313670431

Deep Dive Dubbele Materialiteit en Stakeholdersdialoog

Het Verbond, de SVP, NBA en het AG organiseren deze vervolgbijeenkomst over duurzaamheid. Daarin gaan we dieper in op de praktische toepassing en uitdagingen van de regelgeving bij de verzekeraar. Je wordt o.a. bijgepraat over: recente ontwikkelingen binnen de wet- en regelgeving op het gebied van duurzaamheid, dubbele materialiteit en de stakeholdersdialoog.

Shutterstock 2281013993 (1)

InsurTalent Network - “Ga ergens voor”

Young professionals opgelet! Op 16 mei a.s. is er weer een bijeenkomst van het InsurTalent Network. Idealen zijn prachtig, maar idealen zonder daden blijven bla, bla, bla. Op 16 mei gaan we er alles aan doen om dit om te zetten in ga, ga, ga. Want woorden verliezen betekenis als we niets doen. Ben jij klaar om ergens voor te gaan? En waar ga jij dan voor als Young Professional? Ga ergens voor!

UvA_ABS.jpg

Collegereeks Bedrijfsvoering van een Verzekeraar 2024-2 fysiek

Op 15 mei 2024 start de fysieke uitvoering van de collegereeks. René Doff, docent aan de Universiteit van Amsterdam en Chief Risk Officer, leert je in 6 colleges hoe een verzekeraar echt werkt en hoe jij een betere gesprekspartner op managementniveau wordt. Welke risico’s loopt een verzekeraar, hoe worden die ingeschat en hoe kijkt de directie daarnaar? Hoe beïnvloedt gedragseconomie en duurzaamheid de strategie van een verzekeraar? Met welke actuariële aspecten houdt een verzekeraar rekening? Kortom wat komt er kijken bij de bedrijfsvoering van een verzekeraar.

Shutterstock 2350151941

ESG Tech & Data event

Het Verbond organiseert samen met kennispartner EY op 14 mei een bijeenkomst die volledig gewijd is aan ESG, Technologie en Data. Het belang van ESG criteria is de afgelopen jaren enorm toegenomen en verzekeraars staan centraal in deze transformatie. Je krijgt een hands-on beeld van hoe ESG-data in de praktijk kan worden geïntegreerd en gebruikt binnen een organisatie. Mis deze kans niet.