Skip to Content

Activiteitenoverzicht

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden Log in voor toegang of vraag account aan.
Kifid Logo Buiten Kantoorpand Voor Extern Gebruik

College 2 Duiding actuele Kifid-uitspraken verzekeringssector

In het tweede college behandelen Frank ’t Hart en Christian Wulf (Hart Advocaten) 6 onderwerpen waaronder: wanneer (niet) vertrouwen op een ingeschakelde deskundige; digitale verstrekking van voorwaarden; zorgplicht van een verzekeraar.

Shutterstock 1942670248

Masterclass Goed voorbereid op DORA

Vanaf januari 2025 zijn verzekeraars verplicht om te voldoen aan de Digital Operational Resilience Act (DORA). Samen met EY organiseert het Verbond in juni een masterclass voor managers en specialisten over hoe je deze wetgeving moet interpreteren en hoe je noodzakelijke complexe veranderingen handig kan implementeren. Na afloop ben je volledig op de hoogte van DORA en weet je aan welke vereisten, ook vanuit de Regulatory Technical Standards (RTS’en), jouw organisatie moet voldoen. Schrijf je snel in.

shutterstock_574939951.jpg

Verenigingsdag 2024

De jaarlijkse Verenigingsdag van het Verbond staat dit jaar in het teken van de nieuwe koers van de sector voor de periode 2025-2027. We gaan hierover met elkaar in dialoog en uw input wordt meegenomen in ons nieuwe meerjarenplan. Gastsprekers zijn Rem Korteweg (Instituut Clingendael) en Yasmin Ait Abderrahman (FNV Young & United). Ook jonge strategen uit de sector komen aan het woord en trappen de dialoog af. De ALV maakt onderdeel uit van de Verenigingsdag. Beide zijn exclusief toegankelijk voor leden van het Verbond.

Verbond 04-2019 HR-1164.jpg

Algemene Ledenvergadering Verbond van Verzekeraars, 26 juni 2024

Op 26 juni a.s. is onze voorjaars-ALV. Deze maakt deel uit van onze Verenigingsdag. Op de agenda voor de ALV o.a.: nieuwste financiele cijfers van de sector, uitkomsten ledentevredenheidsonderzoek en voordracht nieuwe Verbondsvoorzitter. De Verenigingsdag staat in het teken van de nieuwe koers van de sector. Gastsprekers zijn Yasmin Ait Abderrahman (voorzitter FNV Young & United) en Rem Korteweg (senior Research Fellow bij Instituut Clingendael).