Skip to Content

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden Log in voor toegang of vraag account aan.
shutterstock_556855318.jpg

Compliance en informatiebeveiliging

Ransomware en andere cyberrisico’s komen steeds vaker voor. We wensen het je niet toe, maar het zou zo maar kunnen gebeuren. Incidenten zijn niet uit te sluiten en als compliance officer moet jij aan de slag. Aan de regels en het toezicht zitten steeds duidelijkere eisen en verwachtingen voor de beveiliging en governance van IT. Aan het werk dus!

Inzagerecht.1000

Inzagerecht

Iedere persoon heeft het recht te weten welke gegevens een verzekeraar van hem verwerkt. Het inzagerecht is een belangrijk recht van de betrokkene die zijn recht op privacy wil uitoefenen. Verzekeraars vragen zich vaak af: Hoe ver reikt het inzagerecht? Welke gegevens mag ik wel en niet verschaffen? Mag ik ook weigeren gegevens te verstrekken?

Volmachtketen

Workshop Product Oversight and Governance (POG) voor de volmachtmarkt

Weet jij als gevolmachtigde of als volmachtgevende verzekeraar alles al over de Product Oversight Governance (POG)? En wat is geregeld in de Europese verordening en welke verantwoordelijkheden je hier zelf of gezamenlijk hebt? Nee, meld je dan snel aan voor deze workshop, waarin je alles hoort over de Leidraad POG Volmacht, die onlangs is gepubliceerd.

Man In Pak Duurzaam Advies 2000

Insurance Distribution Directive (IDD)

Jij wil toch ook alles weten over de wijzigingen in de Insurance Distribution Directive (IDD)! Wat betekenen de wijzigingen per augustus 2022 voor productontwikkeling en advisering? We gaan in op de relevantie vanuit het perspectief van de klant, de adviseur en de verzekeraar. Waar liggen de kansen voor verzekeraars en adviseurs?