Skip to Content

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden Log in voor toegang of vraag account aan.
Shutterstock 2200284515

Actuariaat van 1.0 naar 2.0: de (noodzakelijke) transformatie

De rol van de actuaris staat onder druk. Talloze ontwikkelingen vereisen verandering. Hoe kun je als verzekeraar deze veranderingen het hoofd bieden via actuariële transformatie en digitalisering? Hoe maak je als actuaris optimaal gebruik van nieuwe technologieën? Welke voordelen zijn er aan transformatie verbonden? Verbondspartner KPMG geeft antwoord op deze vragen.

Kifid 600X300

College 4 Duiding actuele Kifid-uitspraken verzekeringssector

In het laatste college van dit jaar behandelen Frank 't Hart en Christian Wulf de belangrijkste uitspraken op leef- en pensioengebied, waaronder: Hoe gaat het Kifid om met de ambtshalve toetsing? Is dat even ingrijpend als het Hof Den Haag onlangs oordeelde? Wanneer slaagt een beroep op dwaling, bedrog en misleiding? Belangrijke onderwerpen met vergaande consequenties voor de praktijk. Dus meld je aan!

Industrieele Grote Club

ACIS-Symposium: ESG-risico‚Äôs, financiële stabiliteit en de rol van de verzekeringssector

Het Amsterdam Center of Excellence in Risk and Macro Finance (ACRM) en het Amsterdam Centre for Insurance Studies (ACIS) organiseren samen met het Verbond van Verzekeraars deze 8ste editie van de serie symposia over Risico, Regulering en Supervisie van Verzekeraars.

Schadevrije Jaren 23 Nov (1)

Aan de slag met transparante schadevrije jaren

Het bestaande systeem voor schadevrije jaren (Roy-data) wordt op 1 juli 2024 vervangen door een nieuw systeem. Een systeem met veel voordelen voor zowel de sector als voor verzekerden. Wees op tijd klaar voor de overgang en volg deze projectupdate van het Verbond en Stichting EPS. Tijdens dit webinar hoor je meer over Proces berekening offerte/premie, Planning aanpassing Roy-data in aanloop naar 1 juli en Klantcommunicatie.