Skip to Content

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden Log in voor toegang of vraag account aan.
Basis Verzekeringsrecht 190X130 (1)

3-daagse course Basis Verzekeringsrecht (UvA - Eggens Instituut) 2022

Nieuwe fysieke uitvoering op 24 en 31 mei en 7 juni 2022! De populaire 3-daagse course Basis Verzekeringsrecht van het Verbond en het UvA-Eggens Instituut wordt nu fysiek gehouden bij het Verbond. Het programma is voor een brede doelgroep en biedt een introductie in de basisprincipes van het verzekeringsrecht. Check de website en schrijf je in!

Zonnepanelen (Groot)

Zonnepanelendeeltjes

Nu het aantal zonnepanelen in Nederland snel toeneemt, neemt ook de kans toe dat er bij een brand zonnepanelen betrokken zijn. Dit is – ook voor verzekeraars – een nieuw onbekend risico: het verspreiden van zonnepaneeldeeltjes in de wijde omgeving. De deeltjes zouden schadelijk kunnen zijn en moeten opgeruimd worden. Maar wie is hiervoor verantwoordelijk? En hoe zit het met de opruimingskosten? Vallen deze onder de dekking en tot hoe ver? Vragen waar nog geen eenduidig antwoord op is.

Game Changer

Een gamechanger: Open Insurance

Is Open Insurance een game changer? Het wordt in ieder geval aangehaald als de toekomst van verzekeren waarbij het delen van data centraal staat mét nadrukkelijke instemming van de consument. Met Open Insurance komt de mogelijkheid om de volgende generatie nieuwe datagedreven producten en diensten te ontwikkelen en te distribueren. Wil je weten wat Open Insurance precies inhoudt, hoe wij er tegenaan kijken en wat het voor jou kan betekenen? Meld je dan nu aan.

Young Professionals Uit 2018

InsurTalent Network: Jouw rol in verzekeringsland

Waarom werk jij bij een verzekeraar? En wat zijn jouw ideeën over de maatschappelijke rol van verzekeraars in een wereld die snel verandert door klimaatverandering en nieuwe technologie? Kom naar het eerste fysieke event van het InsurTalent Network en ga aan de slag met deze vragen. Je staat stil bij de toekomst van verzekeren, financiële gezondheid, jouw ambities én leert hoe je impact maakt, samen met andere young professionals in de sector.