Skip to Content

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden Log in voor toegang of vraag account aan.
Verbond 04-2019 HR-1151.jpg

Algemene Ledenvergadering Verbond van Verzekeraars - Agenda met bijlagen, 29 juni 2022

Onze jaarlijkse voorjaars-ALV vindt plaats op woensdag 29 juni a.s. tussen 15.30 en 18.00 uur bij het Verbond van Verzekeraars. Deze Algemene Ledenvergadering vindt voor het eerst sinds lange tijd weer fysiek plaats. Een uitgelezen mogelijkheid om elkaar te spreken. Het bestuur en directie hoopt dan ook u massaal te mogen verwelkomen.

Zonnepanelen (Groot)

Zonnepanelendeeltjes

Nu het aantal zonnepanelen in Nederland snel toeneemt, neemt ook de kans toe dat er bij een brand zonnepanelen betrokken zijn. Dit is – ook voor verzekeraars – een nieuw onbekend risico: het verspreiden van zonnepaneeldeeltjes in de wijde omgeving. De deeltjes zouden schadelijk kunnen zijn en moeten opgeruimd worden. Maar wie is hiervoor verantwoordelijk? En hoe zit het met de opruimingskosten? Vallen deze onder de dekking en tot hoe ver? Vragen waar nog geen eenduidig antwoord op is.

Volmacht Samenwerken

Marktbijeenkomst 2022 voor Volmachtverzekeraars

Jaarlijks licht het Platform Volmacht van het Verbond aan de volmachtgevende verzekeraars haar activiteiten toe. Wij nemen je mee in de ontwikkelingen van het Programma Uniforme Inrichting Volmachtketen, de verschillende thema’s van het Platform Volmachten en de volmachtcijfers over 2021.

Weer Verschillen.1500

Klimaatmonitor 2021: de impact van extreem weer

Samen met Wageningen Universiteit en het KNMI presenteert het Verbond de Klimaatmonitor 2021. Door data over extreem weer én Nederlandse schadedata van verzekeraars te combineren, maakt de monitor de impact van extreem weer zoals droogte, hitte en neerslag (en dus overstromingen) op schade inzichtelijk. Houd jij je bezig met de gevolgen van klimaatverandering? Meld je dan nu aan.