Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden Log in voor toegang of vraag account aan.
Bosbrand.2000

Droogte en bosbranden

Extreem weer komt in toenemende mate voor door klimaatverandering. Nederland wordt onder andere droger. In het afgelopen jaar hebben we grote, verwoestende bosbranden gezien over heel de wereld. Wat voor rol speelt droogte bij het ontstaan van bosbranden en gaat dit ook in Nederland meer voorkomen?

Verbond 04-2019 HR-1164.jpg

Algemene Ledenvergadering Verbond van Verzekeraars - Agenda met bijlagen

In deze ALV o.a.: het MLT 2022-2024 ('Samen Sterker'), aandacht voor klimaat en duurzaamheid (onder meer een inleiding van gastspreker Nikki Trip [Duurzame Jonge 100] en presentaties vanuit het Jongeren Innovatie Programma - JIP) en de stand van zaken m.b.t. de nieuwe verzekerings-CAO.

Bedrijfsbrand 1920X1080

Recycle, broei, brandpreventie en innovatie

Weet jij dat de meeste branden ontstaan in panden met een industriële functie? En dat de grootste schade bij bedrijven in de agrarische sector is (zoals stalbranden) en bedrijven die goederen opslaan? Het hergebruiken en (duurzaam) verwerken van materialen en grondstoffen wordt mede door de klimaatdoelstellingen, steeds belangrijker. Dat moet natuurlijk (brand)veilig gebeuren. Vanuit diverse hoeken belichten wij hoe je een bedrijfsbrand (met innovaties) voorkomt of beperkt.

Klimaatverandering

Verzekerbaarheid van klimaatverandering

Wat is de impact van klimaatverandering op verzekerbaarheid? Wat kunnen we doen in de aanpak van de effecten van klimaatverandering? Welke rol speelt de energietransitie en de circulaire economie hierin?