Skip to Content

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden Log in voor toegang of vraag account aan.
Duurzaam Beleggen 2 Shutterstock 2081393548

Maatschappelijk verantwoord verzekeren

Weet jij hoe je maatschappelijk verantwoord moet verzekeren? En hoe dit doorwerkt in beleggen en productontwikkeling? Samen met Sprenkels en Verschuren stellen we een duurzaamheidsambitie vast en inventariseren we de risico’s. Kortom je krijgt handvatten zodat je zelf met het thema duurzaamheid aan de slag kunt.

Man In Pak Duurzaam Advies 2000

Duurzaamheid en de Insurance Distribution Directive (IDD)

Op 2 augustus wordt de Europese wetgeving voor duurzaamheid en IDD van kracht. Verzekeraars en adviseurs krijgen hiermee te maken. Hoe inventariseer je de voorkeuren van de klant? Zijn er duurzaamheidseisen voor schadeverzekeringen? Wat is greenwashing? Voor IBIPs heeft EIOPA guidelines opgesteld. Zijn deze guidelines nuttig? Antwoord op deze essentiële en meer technische vragen komen aan bod tijdens deze bijeenkomst.

Data Rapportage

Europese duurzaamheidsregelgeving; wat moet er dit jaar?

Vanaf 2021 moeten duurzaamheidsrapportages toetsbare en betrouwbare informatie bevatten. Nog niet duidelijk is hoe de EU-Taxonomie eruit ziet. En niet zeker is of EFRAG de aangekondigde verslaggevingsregels op tijd klaar heeft. Daarnaast is het voorstel dat verzekeraars over boekjaar 2024 moeten rapporteren, waarvoor de juiste data beschikbaar moet zijn. Hoe kunnen verzekeraars de processen zo goed mogelijk inrichten om aan die onzekerheden het hoofd te bieden?

Sancties Rusland Oekraïne 1920X1080

Naleving Sanctiewet

Door de Russische inval in Oekraïne zijn veel nieuwe sanctiemaatregelen afgekondigd. DNB heeft ons gewezen op het belang van naleving van de Sanctiewet en dat alle hits gemeld dienen te worden. Om jouw organisatie te helpen bij een zo goed mogelijke en eenduidige uitvoering van deze sanctiemaatregelen, informeren wij je over de naleving van de Sanctiewet, aandachtspunten voor verzekeraars en krijg je antwoord op vele vragen.