Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden Log in voor toegang of vraag account aan.
Fast Lane Raket 1920X1080

Outsourcing in the fast lane

Hoe krijg je op een efficiënte manier alle relaties met derde partijen inzichtelijk, inclusief de risico’s die daaraan verbonden zijn? Het aantal uitbestedingen neemt nog steeds toe en daarmee stijgt ook het aantal risico’s voor verzekeraars. Toezichthouders spelen hierop in door het uitgeven van wet- en regelgeving op dit gebied. We nemen je mee door de wereld van Third Party Risk Management en hoe je hier op efficiënte wijze invulling aan kan geven.

Mededinging Uitwisselen En Delen 1920X1080

Mededingingsrecht en de verzekeringssector

Welke informatie mogen verzekeraars met elkaar delen binnen de grenzen van het mededingingsrecht en wat moet je doen als het mis gaat? In hoeverre kunnen verzekeraars met elkaar samenwerken op het gebied van duurzaamheid zonder de mededingingsregels te overtreden? Graag kijken wij samen met jou hoe wij deze vragen kunnen beantwoorden op een manier die voor jou praktisch toepasbaar is.

Algoritme

Voorkomen van discriminatie in theorie en praktijk, juist ook in tijden van AI en algoritmes

Toepassing van kunstmatige intelligentie (AI) heeft veel voordelen en kan bijvoorbeeld bijdragen aan betere dienstverlening, lagere premies en meer op maat gemaakte producten. Maar AI kan ook mensenrechten en andere belangrijke waarden onbedoeld bedreigen, zoals het recht op non-discriminatie. Dat kan onder meer gebeuren als een AI-systeem leert van menselijke beslissingen die discrimineren.

shutterstock_556855318.jpg

Compliance en informatiebeveiliging

Ransomware en andere cyberrisico’s komen steeds vaker voor. We wensen het je niet toe, maar het zou zo maar kunnen gebeuren. Incidenten zijn niet uit te sluiten en als compliance officer moet jij aan de slag. Aan de regels en het toezicht zitten steeds duidelijkere eisen en verwachtingen voor de beveiliging en governance van IT. Aan het werk dus!