Skip to Content

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden Log in voor toegang of vraag account aan.
Gluren shutterstock_737784337.jpg

Gluren bij de buren

Heb jij ook nog vragen over de implementatie van het ethisch kader? De Stichting Toetsing Verzekeraars gaat in 2023 de naleving van het ethisch kader toetsen. Tijd dus om met behulp van experts dieper in te gaan op vragen uit de ledenenquête die dit voorjaar is gehouden en te horen hoe andere verzekeraars aan de slag zijn gegaan. Meld je nu aan!

Pensioen.8

Het pensioenakkoord

De weg naar het nieuwe pensioenakkoord lijkt nog lang. 1 januari 2023 is de beoogde inwerkingtreding en uiterlijk 1 januari 2027 moeten alle pensioenregelingen in Nederland aan het nieuwe kader voldoen. Dit betekent dat jij als werkgever aan de slag moet. Ondanks dat nog niet alles duidelijk is, zijn er ook al zaken waarmee je rekening kan houden. Onze partner Montae helpt je op een praktische manier op weg naar het nieuwe Pensioenakkoord.

Duurzaam Beleggen 2 Shutterstock 2081393548

Maatschappelijk verantwoord verzekeren

Weet jij hoe je maatschappelijk verantwoord moet verzekeren? En hoe dit doorwerkt in beleggen en productontwikkeling? Samen met Sprenkels en Verschuren stellen we een duurzaamheidsambitie vast en inventariseren we de risico’s. Kortom je krijgt handvatten zodat je zelf met het thema duurzaamheid aan de slag kunt.

Man In Pak Duurzaam Advies 2000

Duurzaamheid en de Insurance Distribution Directive (IDD)

Op 2 augustus wordt de Europese wetgeving voor duurzaamheid en IDD van kracht. Verzekeraars en adviseurs krijgen hiermee te maken. Hoe inventariseer je de voorkeuren van de klant? Zijn er duurzaamheidseisen voor schadeverzekeringen? Wat is greenwashing? Voor IBIPs heeft EIOPA guidelines opgesteld. Zijn deze guidelines nuttig? Antwoord op deze essentiële en meer technische vragen komen aan bod tijdens deze bijeenkomst.