Skip to Content

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden Log in voor toegang of vraag account aan.
Business Meeting (Groot)

CSRD: van compliance exercitie naar strategische kans

Hoe integreer je ESG in je organisatie? Hoe ziet het transitiepad eruit? Hoe vertaal je de CSRD- en ESRS-vereisten naar concrete stappen? Krijg antwoord op deze vragen tijdens de exclusieve workshop die het Verbond i.s.m. Verbondspartner EY organiseert.

Inspectie Shutterstock 1249560424

SCIOS-inspecties: een deepdive in techniek, proces en datamogelijkheden

Veel verzekeraars vragen bij acceptatie om SCOPE 10- en SCOPE 12-inspecties. Maar wat houden ze in? Hoe zorg je ervoor dat de klanten de juiste inspectie inkopen? En hoe kunnen inspectiegegevens gebruikt worden voor informatiedoeleinden? In deze bijeenkomst geeft SCIOS antwoord op onder andere deze vragen. Daarnaast gaat SCIOS met verzekeraars in gesprek over praktijkervaringen. Wat gaat er goed en wat kan er beter?

Data Rapportage

Duurzaamheidsverslaggeving in de praktijk

De EFRAG heeft eind 2022 de concept-European Sustainability Reporting Standards (ESRS) gepubliceerd. Deze standaarden bepalen hoe en over welke onderwerpen ondernemingen moeten rapporteren onder de CSRD. Daarnaast committeerden verzekeraars zich met de ondertekening van het klimaatcommitment om bij te dragen aan de uitvoering van het Klimaatakkoord van Parijs en het Nederlandse Klimaatakkoord. Hiervoor moeten concrete acties worden geformuleerd.

Duimpjes 730530256

Duurzaam ondernemen doe je zo

Ben jij een young professional, werk je in de financiële dienstverlening en wil je weten hoe verzekeraars omgaan met verduurzaming? Dan is deze bijeenkomst van het InsurTalent Network iets voor jou! Onder leiding van Hajar Yagkoubi kom je te weten hoe verzekeraar a.s.r. duurzaam onderneemt.