Skip to Content

Verbondscourse

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden Log in voor toegang of vraag account aan.

De Verbondscourse geeft talentvolle (senior) managers en (toekomstige) directieleden van leden van het Verbond een brede kijk op de verzekeringssector. Deelnemen betekent over de grenzen van je eigen organisatie en vakgebied heen kijken, in gesprek met stakeholders, toezichthouders en elkaar. Na afloop ben je verzekerd van een steviger netwerk om nog beter invulling te geven aan de maatschappelijke rol van de sector als geheel, én van iedere verzekeraar afzonderlijk.

Leerdoel

Na het afronden van de Verbondscourse..

 • heb je meer inzicht in de maatschappelijke ontwikkelingen in onze samenleving en uitdagingen voor verzekeraars. Voorbeelden hiervan zijn de duurzame transitie, krappe arbeidsmarkt, verantwoord omgaan met data en de veranderingen door digitalisering en de komst van InsurTech.
 • ben je een steviger netwerk binnen de verzekeringssector rijker. Van managers van andere verzekeringsmaatschappijen tot experts en bestuurders die werken bij stakeholders en politici.

Doelgroep

De Verbondscourse is exclusief voor leden van het Verbond en is speciaal ontwikkeld voor talentvolle (senior) managers en (toekomstige) directieleden die op strategisch niveau werken in een leidinggevende functie. Deelnemers aan de course hebben functies zoals bijvoorbeeld Manager Finance & Control, Manager Claimbeheer, Team Lead, Senior Auditor, Director Legal & Compliance, Manager Marketing, Manager Sustainability, Branchedirecteur etc.

Programma

De Verbondscourse is opgebouwd uit drie blokken met elk een ander thema:

1. Onze wereld

Inspirerende sprekers nemen je mee in externe ontwikkelingen die van grote invloed zijn op de verzekeringssector. Onder meer op het terrein van economie, geopolitiek, demografie en toekomstige ontwikkelingen.

2. Onze stakeholders en Den Haag

Op bezoek bij stakeholders als het ministerie van Financiën, VNO-NCW, de Tweede Kamer en toezichthouders DNB en AFM. Zij nemen je mee in de laatste ontwikkelingen op het terrein van regelgeving, beleid, media en toezicht.

3. Onze koers

In gesprek met elkaar over belangrijke thema’s uit het middellange termijnplan (MLT 2022-2024) van de verzekeringssector: ‘Samen sterker’. Het huidige MLT kent vijf speerpunten: Oplossingen door inzicht en expertise. Oplossingen voor een duurzame toekomst. De klant centraal. Verantwoord met data voor klant en samenleving en Een vernieuwende en vitale sector.

Selectieprocedure

De kandidaten voor deelname aan de Verbondscourse worden altijd aangedragen door hun werkgever, dat kan een directielid of HR-manager zijn. Ieder lid van het Verbond kan maximaal 3 kandidaten voordragen voor deelname. Naast het aantal beschikbare plaatsen kijkt de organisatie van de course naar een evenwichtige samenstelling van de groep. En ook profiel, (functie)niveau en ervaring zijn van belang. Let op: een kandidaat aandragen betekent niet automatisch deelname.

Deelnemer aan het woord

Raymond Fafié, Senior manager bij Achmea:
“Ook ik lees de krant, volg de politiek en ken DNB en AFM. Maar tijdens de Verbondscourse maakte ik écht kennis met onze stakeholders.”

Meer weten over Raymond’s deelname?
In een artikel vertelt hij er meer over.

Editie 2024

In het voorjaar van 2024 start de eerstvolgende editie van de Verbondscourse.
De tweedaagse blokken zijn op donderdag en vrijdag.

De data voor 2024 zijn:

 • 11 en 12 april | Blok 1 | Onze wereld
 • 23 en 24 mei | Blok 2 | Onze stakeholders / Tour Den Haag
 • 20 en 21 juni | Blok 3 | Samen sterker, belangrijke thema's voor de sector
 • 10 september | Terugkomdag: Samen de Sector

Organisatie

De Verbondscourse wordt georganiseerd door Lieke Hoomans, manager Academy & Innovatie en Marlen Simons, Adviseur Insurance Academy. Heb je vragen over dit programma? Neem dan gerust contact met ze op.

Kosten en voorwaarden

Kosten

De kosten voor de Verbondscourse 2024 bedragen 4.950 euro (excl. 0% btw en excl. verblijfskosten).

Voorwaarden

 • Op deze training zijn de Algemene Voorwaarden van toepassing. Door inschrijving verklaar je je akkoord met deze voorwaarden van Dienstverlening Verbond BV;
 • Vanaf de definitieve bevestiging van deelname geldt een bedenktermijn van 14 dagen.

Inschrijven

De inschrijvingstermijn voor de Verbondscourse 2024 is voorbij. Er zijn voldoende kandidaten aangedragen.

Compliance en privacy

Complianceregeling Mededinging

Deelnemers aan dit evenement vallen onder de Complianceregeling Mededinging van het Verbond en worden geacht zich te houden aan de geldende mededingingsregels en met de inhoud van de regeling bekend te zijn.

Privacyverklaring

De Insurance Academy is onderdeel van het Verbond van Verzekeraars. Op de verwerking van persoonsgegevens die aan de Insurance Academy worden verstrekt is daarom de privacyverklaring van het Verbond van Verzekeraars van toepassing. Artikel 5 van die verklaring handelt specifiek over gegevens die worden verstrekt in het kader van deelname aan een activiteit of bijeenkomst van het Verbond (de Insurance Academy).

Overige informatie

 • Er worden geen eisen gesteld aan een vooropleiding;
 • Het programma kent het niveau van een training;
 • Eventueel studiemateriaal wordt per e-mail toegestuurd;
 • Deze training kent géén examen;
 • Na afloop ontvang je een certificaat van deelname;
 • De training start bij minimaal 20 deelnemers. 30 dagen voor aanvang van de kick-off wordt de stand van zaken opgemaakt.