Skip to Content

Activiteitenoverzicht

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden Log in voor toegang of vraag account aan.
Adviesgesprek 2000

Verkort advies: een kans om de toegang te bevorderen!

Laat de verzekeringssector een advieskans liggen? Daar lijkt het wel op. Advies is belangrijk, maar niet altijd is integraal advies nodig. Wil je weten wat Verkort advies is? Hoe het jouw organisatie kan helpen om de consument beter te helpen? Wil je constructief meedenken in oplossingen? Dan is deze bijeenkomst een must.

Droogte HR Shutterstock 1155002491

Water en droogteoverlast en Technische verzekeringen

Op 26 augustus 2003 bezweek na een erg droge periode een veendijk bij Wilnis. Gevolg was veel schade in de woonwijk. Wat was de oorzaak? Wie was verantwoordelijk? Uit het onderzoek dat volgde zijn belangrijke ideeën gekomen over het borgen van de veiligheid van waterkeringen. Wij nemen je mee in de juridische thema‚Äôs die van belang waren en hoe de techniek daarin een rol speelde en delen de ervaringen met monitoring van verontreinigingen en grondwaterstromingen.

Data Rapportage

Europese duurzaamheidsregelgeving; wat moet er dit jaar?

Vanaf 2021 moeten duurzaamheidsrapportages toetsbare en betrouwbare informatie bevatten. Nog niet duidelijk is hoe de EU-Taxonomie eruit ziet. En niet zeker is of EFRAG de aangekondigde verslaggevingsregels op tijd klaar heeft. Daarnaast is het voorstel dat verzekeraars over boekjaar 2024 moeten rapporteren, waarvoor de juiste data beschikbaar moet zijn. Hoe kunnen verzekeraars de processen zo goed mogelijk inrichten om aan die onzekerheden het hoofd te bieden?

Finish IMVO In Zicht

IMVO: Verzekeraars op weg naar de finish!

Nog ruim een jaar en dan loopt in juni 2023 het IMVO convenant internationaal maatschappelijk verantwoord beleggen door de verzekeringssector af. De finish is in zicht! Wat moet er nog gebeuren om aan de op UNGP- en OESO-richtlijnen gebaseerde convenantafspraken te voldoen? Op 15 juni hoor je er alles over tijdens een fysiek event bij het Verbond van Verzekeraars in Den Haag.