Skip to Content

Coöperatiemiddag 2023

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden Log in voor toegang of vraag account aan.

Coöperatiemiddag 2023

Op donderdagmiddag 14 september a.s. vindt de jaarlijkse coöperatiemiddag plaats. Ontmoet jouw collega-verzekeraars en word geboeid door topsprekers over mens en maatschappij, ons klimaat en baanbrekend werkgeverschap.
Voor meer informatie en achtergrond over de onderwerpen, zie hieronder bij ‘sprekers’
Meld je nu aan!
Aanmelden kan t/m woensdag 13 september a.s., 12.00 uur.

Bestemd voor
Deze bijeenkomst staat open voor zowel leden van het Verbond van Verzekeraars als voor andere geïnteresseerden.
Deelname is vooral interessant voor directieleden, bestuurders en commissarissen van onderlinge / coöperatieve verzekeraars

Sprekers
Dagvoorzitter: Ron Bavelaar
Bestuursvoorzitter coöperatie Univé en voorzitter van het Platform Onderlinge Verzekeraars

Spreker 1: Jo Caudron
Maak opnieuw kennis met Jo Caudron. Hij trad eerder op voor de POV, tijdens de online coöperatiemiddag in 2021. Jo is een bekroond Belgisch schrijver, spreker, digitaal strateeg en expert op het gebied van digitale transformatie, innovatie en strategie. Hij heeft meerdere boeken geschreven, waaronder 'De wereld is rond' en 'Digital transformation know how'.
In zijn presentatie op 14 september verkent Jo de huidige staat van de wereld en de barre tocht die ons de komende jaren te wachten staat. Hij beschrijft de uitdagingen, beperkingen, kansen en nieuwe regels voor bedrijven om zowel impactvol in de samenleving als economisch welvarend te zijn. Jo presenteert een eenvoudige methode die helpt om met onzekerheid om te gaan en een routekaart naar een optimistische toekomst te ontwerpen. Wees klaar om geïnspireerd, gechoqueerd en bang te raken, maar ook om enthousiast te worden over de mogelijkheden van morgen.

Spreker 2: Mounir Samuel
Mounir Samuel is een Nederlands politicoloog, publicist, Midden-Oostencorrespondent en auteur.
Tijdens de coöperatiemiddag in september zet Mounir concreet uiteen wat de nabije toekomstscenario’s zijn van Nederland, de grootste ontwikkelingen op klimaatgebied en waarop we moeten anticiperen. In zijn boek ‘Jona zonderwalvis - een profetie voor Nederland’, dat vorig jaar verscheen, presenteerde hij een concreet actieplan vanuit de gedachte dat de klimaatramp een feit is en dat we deze met zoveel mogelijk mensen en dieren moeten zien te overleven. Het boek richt zich specifiek op Nederland en wat we hier per sector kunnen doen. Mounir kijkt graag met verzekeraars hoe we solidair kunnen zijn en blijven, maar tegelijk ook onze middelen en invloed kunnen inzetten om vooral tijd te kopen (want die hebben we hard nodig).

Spreker 3: Joost van Dijk
Tot slot een presentatie van Joost van Dijk, chief marketing officier bij Welten Groep.
De arbeidsmarkt is en blijft voorlopig krap, de nieuwe lichting medewerkers kan kiezen uit 5 banen. Hoe laten we ze de keuze maken voor een onderlinge/coöperatieve verzekeraar en houden we onze bezetting op peil? En op welke manier bereiden we ons voor op de vergrijzing van onze branche en de daarmee gepaard gaande opvolgingsvraagstukken? Niet door te blijven doen wat we altijd deden maar door een baanbrekend werkgever te zijn en anders naar de arbeidsmarkt te kijken. Hoe? Joost vertelt uit eigen ervaring de do’s en don’ts van de Welten Groep, een van de grootste recruiters / detacheerders in de financiële markt.

Programma
Aanvang:     12.30 uur (lunch vanaf 12.00 uur en borrel vanaf 16.00 uur)
Einde:          ca. 17.00 uur

  • Opening door Ron Bavelaar
  • Inleidingen door Jo Caudron, Mounir Samuel en Joost van Dijk
  • Vragen
  • Afsluiting en borrel

Kosten
Voor medewerkers werkzaam bij een lid van het Verbond van Verzekeraars zijn aan deelname geen kosten verbonden. Deze bijeenkomst valt onder het lidmaatschap. Weet je niet zeker over jouw organisatie lid is van het Verbond van Verzekeraars check dan de ledenlijst.

Voor medewerkers die aangesloten zijn bij Adfiz en NVGA bedragen de deelnamekosten € 55,- (excl. BTW).
Voor overige geïnteresseerden bedragen de kosten € 75,- (excl. BTW).

  • Op deze bijeenkomst zijn de Algemene Voorwaarden van Dienstverlening Verbond BV van toepassing. Door inschrijving verklaar je je akkoord met de Algemene Voorwaarden van Dienstverlening Verbond BV
  • Vanaf inschrijving geldt een bedenktermijn van 14 dagen
  • Plaatsing geschiedt na beoordeling van de inschrijving door de Insurance Academy
  • Facturatie van deze kosten geschiedt vanuit Dienstverlening Verbond BV

Annulering en no-show
Leden
Leden van het Verbond van Verzekeraars kunnen hun aanmelding annuleren tót 48 uur voor de bijeenkomst. Bij latere annulering of no-show wordt € 50,- (excl. BTW) administratie-/organisatiekosten in rekening gebracht. Deze kosten worden niet in rekening gebracht als je je door een collega laat vervangen.
Annuleringen en vervangingen dienen per e-mail te worden doorgegeven aan het organisatiebureau van de Insurance Academy.
Door inschrijving verklaart de deelnemer zich akkoord met bovengenoemde voorwaarden.

Betalende bezoekers
Annulering van de aanmelding is mogelijk tot 14 dagen na inschrijving. Bij latere annulering of no-show is het volledige deelnamegeld verschuldigd. Deze kosten worden niet in rekening gebracht als je je door een collega laat vervangen.
Annuleringen en vervangingen dienen per e-mail te worden doorgegeven aan het organisatiebureau van de Insurance Academy.
Door inschrijving verklaart de deelnemer zich akkoord met bovengenoemde voorwaarden.

Nadere informatie en vragen
Voor nadere informatie of met vragen kun je contact opnemen met Chris van Toor. Aan hem kun je eventueel ook reeds vooraf vragen sturen, dan kan hiermee bij de voorbereiding zoveel mogelijk rekening worden gehouden.

Complianceregeling Mededinging
Deelnemers aan dit evenement vallen onder de Complianceregeling Mededinging van het Verbond en worden geacht zich te houden aan de geldende mededingingsregels en met de inhoud van de regeling bekend te zijn.

Privacyverklaring
De Insurance Academy is onderdeel van het Verbond van Verzekeraars. Op de verwerking van persoonsgegevens die aan de Insurance Academy worden verstrekt is daarom de privacyverklaring van het Verbond van Verzekeraars van toepassing. Artikel 5 van die verklaring handelt specifiek over gegevens die worden verstrekt in het kader van deelname aan een activiteit of bijeenkomst van het Verbond (de Insurance Academy).