Skip to Content

Onderlinge Verzekeraars

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden Log in voor toegang of vraag account aan.

Het Platform Onderlinge Verzekeraars (POV) behartigt de belangen van coöperatieve verzekeraars in Nederland, ook buiten de landsgrenzen. Zo is het platform aangesloten bij internationale brancheorganisaties Amice en ICMIF. Andere belangrijke ankers van de POV-activiteiten zijn:

  • Dienstverlening
  • Regulering
  • Netwerkfunctie

Dienstverlening en regulering

Alle onderlinge maatschappijen die bij het POV zijn aangesloten, kunnen rekenen op een brede individuele en collectieve dienstverlening. Zo biedt het platform cursussen aan, waaronder de WFT PE-cursus en een vierdaagse bestuurderscursus op universiteit Nyenrode. Daarnaast kunnen leden themabijeenkomsten bijwonen en individuele adviezen inwinnen. En tot slot ondersteunt het POV de leden bij de implementatie van de zelfregulering.

Netwerk

Het POV heeft persoonlijk contact hoog in het vaandel staan. Persoonlijk contact zorgt immers voor onderlinge verbondenheid en geeft ons inzicht in jullie wensen en behoeften. Daarom bezoekt het POV alle leden circa één keer per jaar en worden er werklunches, een jaarlijkse Preventiedag, verschillende netwerk- en informatiebijeenkomsten georganiseerd.

In 2016 heeft de Stichting Economisch Onderzoek een groot onderzoek uitgevoerd naar de rol en positie van ‘De coöperatieve verzekeraar in 2025’ (zie hieronder bij de publicaties). Dit biedt ons een leidraad bij ons handelen.

Op 1 januari 2015 is De Federatie van Onderlinge Verzekeraars (FOV) gefuseerd met het Verbond van Verzekeraars. Sinds die dag gaat de FOV door het leven als POV.

Laatst gewijzigd op: 21-6-2022