De onderlinge verzekeraar in 2025

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden, Log in om toegang te krijgen tot deze content
07-07-2020

Als uitvloeisel van het in 2018 opgeleverde SEO-onderzoek naar de toekomst van onderlinge verzekeraars zijn twee taskforces actief. De taskforce Synergie bevordert een operationele samenwerking tussen verzekeraars en de taskforce Promotie brengt het onderlinge gedachtegoed over het (publieke) voetlicht.

Taskforce synergie

De tender actuariƫle diensten was een succes, maar krijgt voorlopig geen vervolg omdat er onvoldoende kritische massa is voor de gezamenlijke inkoop van andere sleutelfuncties. De taskforce legt zich nu toe op het vullen van de bij het Onderling Diensten Centrum in De Meern ondergebrachte governancebibliotheek.

Taskforce promotie

Na een succesvolle pilot in 2019 zal de Tegader-actie dit jaar weer plaatsvinden. Dit ondanks de huidige coronacrisis en misschien ook wel vooral wegens deze crisis: onderlinge verzekeraars kunnen immers juist nu blijk geven van hun sociale betrokkenheid. Ter voorbereiding en ondersteuning van de leden heeft de POV onlangs twee digitale workshops gegeven, over het gebruik van social media en over vloggen. Daarnaast is een extern bureau ingeschakeld dat een online marketingplan heeft geschreven. Dat zal worden uitgevoerd tijdens de actiemaand, die voorzien is van 14 september tot 12 oktober.

Heb jij je nog niet opgegeven en wil je meedoen? Of wil je nadere inlichtingen? Lara van Waas staat je graag te woord.


Was dit artikel nuttig?