Skip to Content

Werken bij het Verbond

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden Log in voor toegang of vraag account aan.

Wat vind jij belangrijk in je carrière? Je persoonlijke ontwikkeling, een goede beloning en arbeidsvoorwaarden. Natuurlijk. Maar waarom niet je talenten aan het werk zetten voor een organisatie die dat allemaal biedt en tegelijk ook het verschil kan maken voor zoveel mensen in onze samenleving? Lees vooral verder!

Een organisatie die het leven van zoveel mogelijk Nederlanders beter maakt 

Het Verbond van Verzekeraars staat midden in de samenleving en wil de verzekeringssector en de samenleving verbinden en versterken, op het gebied van risico’s. Bijna alle Nederlandse verzekeraars en Nederlandse dochtermaatschappijen van buitenlandse verzekeraars zijn lid van onze branchevereniging. In onze gesprekken met (inter)nationale politici, maatschappelijke organisaties, vakbonden, partners en media gaat het altijd over zaken van maatschappelijk belang. Elke drie jaar stellen wij een middellange-termijnplan op met de focus voor de komende jaren. Een paar actuele onderwerpen:

  • Nieuwe risico’s of kansen: drones, klimaatverandering, nieuwe vervoersmiddelen 
  • Veiligheid: verkeer, criminaliteitsbeheersing en fraudebestrijding
  • Financiën: pensioen, arbeidsongeschiktheid

Vacatures

Vacatures

Nevenfunctie binnen commissie, platform of werkgroep

Werk je bij een verzekeraar? Wij zoeken geregeld versterking voor structurele of juist tijdelijke commissies, platforms, werkgroepen en besturen van het Verbond. Praat mee over voor jou relevante thema's en heb invloed op de standpuntbepaling binnen de vereniging. Vergroot zo bovendien je betrokkenheid, kennis én netwerk. Bekijk de actuele vacatures.

Medewerkers aan het woord

Bij het Verbond werken zo'n 110 medewerkers, van jonge talenten tot ervaren krachten. De helft van de medewerkers is adviseur op het gebied van beleid, communicatie of data analytics of werkt bij de Insurance Academy. 

Mariska, beleidsadviseur

“Als beleidsadviseur bij de afdeling Leven/Inkomen kan ik een waardevolle bijdrage leveren aan maatschappelijke vraagstukken van nu en later. Met een enthousiast en hecht team zoeken we naar oplossingen die verzekeraars en hun klanten verder helpen. Ik signaleer fundamentele veranderingen binnen en buiten de sector en zoek de verbinding tussen de samenleving en de financiële sector. Dat maakt het werk bij het Verbond veelzijdig en van maatschappelijk belang. Het Verbond biedt mij als young professional alle ruimte om te ontwikkelen, vrijheid en autonomie, en flexibel werken voor een goed werk-privébalans. Je krijgt direct veel verantwoordelijkheid en er wordt echt iets van je verwacht!”


Marlen, adviseur Insurance Academy

 

“Het Verbond biedt de ideale combinatie van factoren die ik belangrijk vind in een baan: afwisselend, inspirerend, sociaal, nuttig en gezellig. In de 30 jaar dat ik hier al werk, ben ik al zo’n zes keer van aandachtsgebied en functie veranderd. Met de Insurance Academy, waar ik deel van uitmaak, bevorderen wij de kennis- en informatiedeling met onze leden en de vakbekwaamheid van hun medewerkers. De verzekeringswereld is altijd in beweging en is bij veel meer betrokken dan je in eerste instantie zou bedenken."


Carla, manager financieel-economische zaken

Carla de Voegt

“Ik werk voornamelijk aan het maken van de begroting, jaarrekening en periodieke rapportages. Vrijwel alles wat met geld te maken heeft passeert mijn bureau. Hierdoor kom ik in aanraking met de diverse dossiers waarmee het Verbond zich bezighoudt. En dat beslaat een breder maatschappelijk gebied dan wat veel mensen denken! Het Verbond beweegt mee met de dynamiek van de politiek en maatschappelijke thema's, waardoor telkens andere dossiers actueel zijn.” 

De sollicitatieprocedure

1. Kennismakingsgesprekken

We nodigen je uit voor een gesprek als we op grond van je motivatie en CV denken dat er een match is. Meestal voer je het eerste gesprek met directe collega’s. Het eventuele tweede gesprek is met de direct leidinggevende van de afdeling en een P&O-adviseur. We leren je graag kennen en vinden het net zo belangrijk dat jij een duidelijk beeld krijgt van onze organisatie. 

2. Case

Zijn we nog steeds enthousiast over elkaar, dan volgt een gesprek met één van onze directieleden en een manager. Tijdens dit gesprek presenteer je een vooraf toegestuurde case. Door deze praktijkopdracht krijgen wij wat meer gevoel bij jouw werkwijze.

Ook maak je voorafgaand aan dit derde gesprek een Learning Agility test. Dit geeft een indicatie van hoe je omgaat met veranderingen. De uitkomsten van deze test zijn niet leidend maar kunnen wel onderwerp zijn van ons derde gesprek. 

3. Arbeidsvoorwaardenvoorstel

Zien we het van beide kanten met elkaar zitten, dan ontvang je een arbeidsvoorwaardenvoorstel. Het salaris en de secundaire arbeidsvoorwaarden lichten wij telefonisch of in een gesprek toe. Natuurlijk bespreken we dan ook jouw wensen. Daarna kunnen we je hopelijk verwelkomen als nieuwe collega!

Arbeidsvoorwaarden

Binnen het Verbond van Verzekeraars kan je carrière maken op een manier die veel voldoening geeft. Maatschappelijk betrokken, vakinhoudelijk uitdagend en met grote eigen verantwoordelijkheid. Naast een passend salaris met 13e maand bieden wij prima arbeidsvoorwaarden, zoals:

  • Wij werken 38 uur per week bij een fulltime dienstverband.
  • 25 vakantiedagen bij fulltime dienstverband. Daarnaast kan je 13 extra verlofdagen opbouwen.
  • Je mag grotendeels zelf je werktijden indelen en hierin is altijd ruimte voor een goede afstemming op je privésituatie.
  • Het kantoor in Den Haag is goed bereikbaar en het is gezellig om dicht bij je collega’s te zijn. Maar wil je een paar dagen per week thuiswerken, dan kan dat in de meeste functies net zo goed.
  • Wij hanteren de CAO Verzekeringsbedrijf

Opleidings- en ontwikkelmogelijkheden
Wij zijn altijd in ontwikkeling en we stimuleren jou ook om je te blijven ontwikkelen. Er is altijd een luisterend oor voor jouw ideeën. We bieden jaarlijks diverse interne cursussen en masterclasses aan voor alle medewerkers. Leergierigheid vinden we een geweldige eigenschap, dus als je extra opleiding wilt, komen we je daarin graag tegemoet. 

Pensioen
Het Verbond heeft voor alle medewerkers die in dienst zijn een goede eigen premiepensioenregeling bij Nationale-Nederlanden. De werkgever betaalt de pensioenpremie grotendeels. Deelnemers aan de pensioenregeling betalen via het brutosalaris een verplichte werknemersbijdrage van 3,5% van de pensioengrondslag. Medewerkers kunnen indien gewenst extra bijsparen.

Verzekeringen
Onze medewerkers mogen deelnemen aan een collectieve ziektekostenverzekering. Daarnaast hebben wij collectieve verzekeringen op het gebied van het WIA- en ANW-gat met een premiebijdrage van de werkgever.