Skip to Content

Werken bij het Verbond

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden Log in voor toegang of vraag account aan.

Kom werken bij dé organisatie die de verzekeringssector met de maatschappij en de overheid verbindt.

Wat is het Verbond van Verzekeraars?

Het Verbond van Verzekeraars behartigt als brancheorganisatie de belangen van private verzekeraars in Nederland. Bijna alle Nederlandse verzekeraars en Nederlandse dochtermaatschappijen van buitenlandse verzekeraars zijn lid van deze vereniging. Ook zijn andere organisaties uit de verzekeringsketen aan het Verbond verbonden als associate partner.

Wat doet het Verbond van Verzekeraars?

Het Verbond opereert namens de verzekeraars op het snijvlak van overheid, maatschappij en verzekeringssector. Dat vertaalt zich in tientallen uiteenlopende projecten, waarbij de rol van het Verbond wisselt van initiator tot deelnemende kennispartner. Een greep uit de onderwerpen:

  • Nieuwe risico’s of kansen: zelfrijdende auto’s, drones, klimaatverandering
  • Veiligheid: verkeer, criminaliteitsbeheersing en fraudebestrijding
  • Financiën: pensioen, arbeidsongeschiktheid

Ook onderhoudt het Verbond contacten met nationale en Europese politici en bewindslieden, ministeries en brancheorganisaties en belangenbehartigers in Nederland en soms daarbuiten.
Elke drie jaar stellen wij een middellange-termijnplan op met de focus voor de komende jaren. 

Wie werken er bij het Verbond?

Bij het Verbond van Verzekeraars werken zo'n 110 medewerkers, van jonge talenten tot ervaren krachten. De helft van de medewerkers is beleidsadviseur of adviseur communicatie, dienstverlening of data analytics. Medewerkers gaan informeel met elkaar om en weten elkaar makkelijk te vinden.

Vacatures

Klik op de vacatures voor een uitgebreide beschrijving van de functie, met video, een voorbeeld-agenda en meer.

Salarisadministrateur

Wil jij je talenten voor ons aan het werk zetten? Onze afdeling Financieel Economische Zaken (FEZ) is op zoek naar een nieuwe medewerker die in 4 dagen per week onze salarisadministratie onder zijn/haar hoede neemt. Je bent onderdeel van een team professionals die het prettig vinden om een zelfstandige verantwoordelijkheid te hebben, maar ook graag samenwerken. Jijzelf beheert de personeels- en salarisadministratie. Het betreft de complete verwerking en controle van de mutaties van de salarisadministratie tot en met het verwerken en archiveren van de documenten en de aansluiting met het grootboek. Het opstellen van overzichten op basis van de salarisadministratie t.b.v. de begroting, management-rapportages en jaarrekening is hier ook een onderdeel van. Je bent tevens verantwoordelijk voor het beheer van de personeelsverzekeringen en de pensioenen en je werkt mee aan de voorbereiding van interne rapportages.
Wanneer je je echt thuis voelt in je functie, willen wij je ook graag opleiden voor assistentie en back-up van je collega’s op de financiële administratie. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de crediteuren- grootboekadministratie.

Data (platform) engineer

Geen woord is overdreven als we zeggen dat dit een prachtige functie is voor een ervaren data engineer. Ons uitermate geavanceerde Microsoft Azure Dataplatform staat tot je beschikking. Alles draait om data en jij bent degene die ervoor zorgt dat deze veilig binnenkomen en worden verwerkt. Daarin ben je geheel zelfstandig en krijg je alle ruimte om aan de functie een eigen invulling te geven. Ondertussen besef je heel goed dat vijftien collega’s afhankelijk zijn van jouw werk. Ja, je draagt een grote verantwoordelijkheid, maar je bent onderdeel van een team professionals die graag samenwerken.

(Junior) secretaresse

Wij hebben jou nodig: een secretaresse met een frisse blik op zaken. Ervaring vinden we minder belangrijk dan een aangeboren talent voor efficiënt werken. We beloven je een leuk team, aantrekkelijke werkplek waarbij je ook thuis mag werken en een mooi salaris met extra’s. Klinkt goed, toch?

 

Medewerkers aan het woord

Mariska, beleidsadviseur

“Als beleidsadviseur bij de afdeling Leven/Inkomen kan ik een waardevolle bijdrage leveren aan maatschappelijke vraagstukken van nu en later. Met een enthousiast en hecht team zoeken we naar oplossingen die verzekeraars en hun klanten verder helpen. Ik signaleer fundamentele veranderingen binnen en buiten de sector en zoek de verbinding tussen de samenleving en de financiële sector. Dat maakt het werk bij het Verbond veelzijdig en van maatschappelijk belang. Het Verbond biedt mij als young professional alle ruimte om te ontwikkelen, vrijheid en autonomie, en flexibel werken voor een goed werk-privébalans. Je krijgt direct veel verantwoordelijkheid en er wordt echt iets van je verwacht!”

 

Marlen, adviseur Insurance Academy

 

“Het Verbond biedt de ideale combinatie van factoren die ik belangrijk vind in een baan: afwisselend, inspirerend, sociaal, nuttig en gezellig. In de 26 jaar dat ik hier al werk, ben ik al zo’n zes keer van aandachtsgebied en functie veranderd. Met de Insurance Academy, waar ik sinds 2015 deel van uitmaak, bevorderen wij de kennis- en informatiedeling met onze leden en de vakbekwaamheid van hun medewerkers. De verzekeringswereld is altijd in beweging en is bij veel meer betrokken dan je in eerste instantie zou bedenken."

 

Carla, manager financieel-economische zaken

“Ik werk voornamelijk aan het maken van de begroting, jaarrekening en periodieke rapportages. Vrijwel alles wat met geld te maken heeft passeert mijn bureau. Hierdoor kom ik in aanraking met de diverse dossiers waarmee het Verbond zich bezighoudt. En dat beslaat een breder maatschappelijk gebied dan wat veel mensen denken! Het Verbond beweegt mee met de dynamiek van de politiek en maatschappelijke thema's, waardoor telkens andere dossiers actueel zijn.” 

Bekijk de vacatures voor meer verhalen van collega's.

De sollicitatieprocedure

1. Kennismakingsgesprekken

We nodigen je graag uit voor een gesprek als we op grond van je motivatie en CV denken dat er een match is. We vinden het belangrijk om je goed te leren kennen, maar ook dat jij een goed beeld krijgt van het Verbond. Het eerste gesprek voer je met (een) collega(’s) van de afdeling waar de vacature is. Het eventuele tweede gesprek is met de directe leidinggevende van de afdeling en een P&O-adviseur.

2. Case

Bij een positieve afronding van de twee gesprekken nodigen we je uit voor het derde en laatste gesprek met één van onze directieleden en een manager. Tijdens dit gesprek vragen wij je om een vooraf toegestuurde case te presenteren. Door deze praktijkopdracht krijgen wij wat meer gevoel bij jouw werkwijze.

Ook maak je voorafgaand aan dit derde gesprek een Learning Agility test. Dit geeft een indicatie van hoe je omgaat met veranderingen. De uitkomsten van deze test zijn niet leidend maar kunnen wel onderwerp zijn van ons derde gesprek. 

3. Arbeidsvoorwaardenvoorstel

Zien we het van beide kanten met elkaar zitten, dan ontvang je een arbeidsvoorwaardenvoorstel. Ons salarismodel en onze secundaire arbeidsvoorwaarden lichten wij graag telefonisch of in een gesprek toe. Natuurlijk bespreken we dan ook jouw voorwaarden. Daarna kunnen we je hopelijk welkom heten als nieuwe collega!

Arbeidsvoorwaarden

Naast een passend salaris en een dertiende maand, bieden wij prima arbeidsvoorwaarden, waaronder:

Flexibele werktijden
Wij werken 38 uur per week bij een fulltime dienstverband en kennen flexibele werktijden. In de meeste functies kun je ook enkele dagen per week thuiswerken. 

Vakantiedagen en verlof
Bij een fulltime dienstverband heb je recht op ten minste 25 vakantiedagen. Daarnaast kan je 13 extra verlofdagen opbouwen.

Opleidings- en ontwikkelmogelijkheden
Wij vinden jouw ontwikkeling heel belangrijk. Vanaf het begin bespreek je samen met je manager ieder half jaar hoe je jezelf binnen het Verbond kan en wil ontwikkelen. Om je ontwikkeling een extra impuls te geven, biedt de VerbondsAcademie enkele opleidingsprogramma’s voor alle eigen medewerkers: zowel voor beleidsadviseurs en statistici als managers en secretaresses. Ook individuele opleidingen en trainingen zijn mogelijk. 

Pensioen
Het Verbond heeft een goede eigen premiepensioenregeling, ondergebracht bij Nationale-Nederlanden, voor alle medewerkers die in dienst zijn. De werkgever betaalt de pensioenpremie grotendeels. Deelnemers aan de pensioenregeling betalen een verplichte werknemersbijdrage van 3,5% van de pensioengrondslag. De werkgever houdt dit in op het brutosalaris. Medewerkers kunnen indien gewenst bijsparen met vaste bedragen per maand.

Verzekeringen
Onze medewerkers mogen deelnemen aan een collectieve ziektekostenverzekering, met ruime aanvullende dekkingsmogelijkheden, aantrekkelijke premiekortingen en extra premiebijdrage van de werkgever. Daarnaast hebben wij collectieve verzekeringen op het gebied van het WIA- en ANW-gat met een premiebijdrage van de werkgever.