Skip to Content

Deelname aan commissie, platform of werkgroep

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden Log in voor toegang of vraag account aan.

Heel wat medewerkers van verzekeringsmaatschappijen nemen deel aan één van de structurele of tijdelijke commissies, platforms, werkgroepen en besturen van het Verbond. Samen met Verbondsmedewerkers buigen zij zich over uiteenlopende actuele, complexe kwesties. Kwesties met vaak grote impact op verzekeraars, de maatschappij of consumenten. Het Verbond is immers van, voor en door leden. Als lid van bijvoorbeeld een commissie of werkgroep praat je mee over voor jou relevante thema's en heb je invloed op de standpuntbepaling binnen de vereniging. Bovendien vergroot je je eigen betrokkenheid, kennis én netwerk.

Overzicht van vacatures bij commissies

Meedenken en meebepalen over de thema's waarmee een commissie zich bezighoudt is gaaf, boeiend en... verantwoordelijk werk.  Belangrijk is dat je tijdens het commissiewerk uitgaat van het belang van de sector als geheel en niet zozeer van het eigen bedrijf.  Deelname aan commissies en werkgroepen is persoonlijk, je kunt je niet zomaar laten vervangen. Bovendien is het noodzakelijk dat de directie van jouw bedrijf achter jouw kandidaatstelling staat. Lees meer over de bestuurlijke inrichting van het Verbond in het governancestatuut.

Vacatures op kantoor

Niet alleen voor commissies kun je jouw kwaliteiten inzetten: ook het bureau van het Verbond van Verzekeraars heeft regelmatig vacatures beschikbaar. Hier werken zo'n 110 medewerkers, van jonge talenten tot ervaren krachten. De helft daarvan is adviseur op het gebied van beleid, communicatie of data analytics of werkt bij de Insurance Academy. Het Verbond van Verzekeraars staat midden in de samenleving en wil de verzekeringssector en de samenleving verbinden en versterken, op het gebied van risico’s. Is dat ook jouw drijfveer? Bekijk dan onze actuele vacatures.