Skip to Content

Reis

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden Log in voor toegang of vraag account aan.

We reizen naar alle uithoeken van de wereld. Hierbij kunnen reizigers - privé en zakelijk - te maken krijgen met onverwachte situaties zoals ongelukken, ziekte, diefstal en veiligheidsrisico's door politieke spanningen, oorlogen of (natuur)rampen. Of men nu een rustig stedentripje maakt, gaat wandelen of gaat duiken: de reiziger is gebaat bij een passende verzekering. Het Verbond ondersteunt verzekeraars bij de uitvoering van hun taken.

Consumenten verwijzen wij naar onze consumentensite vanatotzekerheid.nl

Reisadviestool

De reisadviestool is ontwikkeld door het Data Analytics Centre van het Verbond. Deze webapplicatie toont op een landkaart de reisadviezen van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Per land kun je het reisadvies op datum filteren. Zo zie je welk advies in een bepaald land/gebied gold in een bepaalde periode.

De reisadviestool is ontwikkeld voor verzekeraars die lid zijn van het Verbond. Werk je bij een aangesloten verzekeraar en ben je nu ingelogd? Raadpleeg de reisadviestool

Kom je via de link niet op de tool? Log dan in bovenaan de pagina of vraag een account aan

Reizen en drukte op Schiphol

Wat dekt een reis en/of annuleringsverzekering?

De drukte op Schiphol blijkt geen reden voor reizigers te zijn om een reis- of annuleringsverzekering af te sluiten, zo blijkt uit een analyse van Independer. Want een annuleringsverzekering of reisverzekering dekt schade door de drukte op Schiphol niet. Het Verbond adviseert gedupeerde reizigers contact op te nemen met de luchthaven, luchtvaartmaatschappij of de betrokken reisorganisatie om te kijken wat zij voor je kunnen betekenen.

Vanwege de drukte is het sowieso verstandig om ruim op tijd aanwezig te zijn op het vliegveld en de vluchtinformatie met regelmaat te checken. Indien mogelijk, check vooraf in. Dat scheelt weer een wachtrij.  

Annuleert de vliegmaatschappij jouw vlucht? Dan heb je recht op een vervangende vlucht. Wordt de vlucht geannuleerd vanwege de drukte, dan krijg je waarschijnlijk geen alternatieve vlucht aangeboden. In dat geval heb je  recht op teruggave van het betaalde bedrag.

Heb je een complete vakantie geboekt met bijvoorbeeld een vlucht, een hotel en huurauto - en geen pakketreis? Dan krijg je vaak alleen de prijs van je ticket terug. Afhankelijk van de voorwaarden van een annuleringsverzekering, kan het zijn dat deze kosten wel gedekt zijn, maar dat verschilt per verzekeraar.

Het Verbond benadrukt de polisvoorwaarden van tevoren goed te checken om te voorkomen dat je voor verassingen komt te staan.

Actueel

Laatst gewijzigd op: 26-9-2023