Reis

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden Log in voor toegang of vraag account aan.

We reizen naar alle uithoeken van de wereld. Hierbij kunnen reizigers - privé en zakelijk - te maken krijgen met onverwachte situaties zoals ongelukken, ziekte, diefstal en veiligheidsrisico's door politieke spanningen, oorlogen of (natuur)rampen. Of men nu een rustig stedentripje maakt, gaat wandelen of gaat duiken: de reiziger is gebaat bij een passende verzekering. Het Verbond ondersteunt verzekeraars bij de uitvoering van hun taken.

Consumenten verwijzen wij naar onze consumentensite vanatotzekerheid.nl

Reisadviestool

De reisadviestool is ontwikkeld door het Data Analytics Centre van het Verbond. Deze webapplicatie toont op een landkaart de reisadviezen van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Per land kun je het reisadvies op datum filteren. Zo zie je welk advies in een bepaald land/gebied gold in een bepaalde periode.

De reisadviestool is ontwikkeld voor verzekeraars die lid zijn van het Verbond. Werk je bij een aangesloten verzekeraar en ben je nu ingelogd? Raadpleeg de reisadviestool

Kom je via de link niet op de tool? Log dan in bovenaan de pagina of vraag een account aan

Reizen en Corona

De wereldwijde pandemie heeft enorme impact op reizen. Er rezen veel vragen. Deze vragen en de antwoorden daarop staan in onze Corona-Q&A. Voor onze leden is extra informatie beschikbaar.

In de eerste periode van lockdowns kwamen reizigers vast te zitten. Om hen te repatriëren, ongeacht of zij daarvoor verzekerd waren, is het project Bijzondere Bijstand Buitenland opgezet. Met intensieve diplomatieke trajecten is het gelukt 53 repatriëringsvluchten uit te voeren. In totaal zijn er meer dan 12.250 reizigers gerepatrieerd, waarvan meer dan 9500 Nederlandse reizigers. Het project is nu operationeel ten einde. 

Laatst gewijzigd op: 10-12-2020