Verbond ontwikkelt Reisadviestool

Op deze pagina staat ook informatie speciaal voor leden. Log in voor toegang of vraag een account aan.

Reisadviezen wijzigen soms wekelijks of zelfs dagelijks. Om overzicht te krijgen in de reisadviezen per land en per periode, heeft het Data Analytics Centre (DAC) van het Verbond van Verzekeraars de Reisadviestool ontwikkeld. Interesse in deze tool? Bekijk de demo.

Mede door de uitbraak van het coronavirus ontstond bij reisverzekeraars de behoefte aan overzicht in de snel veranderende reisadviezen. Dat overzicht is nu beschikbaar in de vorm van een handige, gebruiksvriendelijke tool: de Reisadviestool.

Demo

Leden van het Verbond van Verzekeraars hebben vanaf december 2020 gratis toegang tot de tool. Vanwege de positieve reacties en getoonde interesse van andere partijen, bieden wij ook niet-leden de mogelijkheid om deze te gebruiken. Weten hoe de reistool precies werkt? Bekijk de onderstaande korte demo.

Je kunt deze video alleen afspelen als je onze marketingcookies accepteert.
Dat is niet onze keuze, maar het gevolg van wetgeving. Wij gaan uiteraard netjes met je gegevens om.

De data die gebruikt wordt is afkomstig van nederlandwereldwijd.nl, een website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Op die site zijn de nu geldende reisadviezen per land inzichtelijk. De Reisadviestool gaat een stap verder en geeft ook de historie weer.

Over het Data Analytics Centre (DAC)
Het doel van het DAC (voorheen Centrum voor Verzekeringsstatistiek) is om meerwaarde uit data te halen voor verzekeraars, partners, stakeholders en media. Door nieuwe databronnen te ontsluiten en (open) databronnen te combineren, biedt het DAC nieuwe inzichten op maatschappelijk relevante thema’s. Onze data-analisten zijn daarom altijd op zoek naar niet-concurrentiële datavraagstukken. Loop jij rond met een dergelijk vraagstuk en ben je benieuwd naar een eventuele samenwerking? Neem dan contact op met Miranda Graftdijk.

Aanvraag Reisadviestool

Ga naar de webpagina over de tool voor meer informatie over gebruik en kosten of vraag direct toegang aan bij DAC: dac@verzekeraars.nl.


Was dit artikel nuttig?