Skip to Content

Arbeidsvoorwaarden en cao

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden Log in voor toegang of vraag account aan.

Het Verbond (sectorbestuur Arbeidsvoorwaarden) sluit als werkgeverspartij met FNV Finance, De Unie en CNV Vakmensen cao’s af voor de binnendienst en de buitendienst. 

Vragen?

Vragen over de cao of werkgeverszaken kun je mailen naar cao@verzekeraars.nl.

Sociale Agenda 2022-2024

Verzekeraars en vakbonden (CNV Vakmensen, FNV Finance, De Unie) voeren samen een agenda met een toekomstvisie op arbeid. 

2022-2024

Deze agenda gaat over duurzaam werkgeverschap voor mensen, organisaties en samenleving. Dat is belangrijk door digitalisering, een dynamische arbeidsmarkt, de gevolgen van corona en de uitwerking van het pensioenakkoord. In de Sociale Agenda 2022-2024 staat het begeleiden van mensen van werk naar werk centraal, net als het (h)erkennen van talent en het versterken van diversiteit en inclusie.

Zelf aan de slag met stappenplan voor diversiteit en inclusie

Ga met ons stappenplan zelf aan de slag in je eigen organisatie. Iedere stap is voorzien van praktijkcases van verzekeraars die hieraan hun medewerking hebben verleend. 

Je kunt deze video alleen afspelen als je onze marketingcookies accepteert.
Dat is niet onze keuze, maar het gevolg van wetgeving. Wij gaan uiteraard netjes met je gegevens om.

Werkdruktemeter: Meet je werkplezier!

In hoeverre zijn jouw medewerkers gelukkig en in welke mate ervaren zij werkdruk? Met de Werkdruktemeter worden werkdruk en werkplezier meetbaar én bespreekbaar. Lees alles wat je moet weten om met de Werkdruktemeter aan de slag te gaan of luister de gebruikerssessie terug. 

Arbo en preventie: arbocatalogus

Hoe kunnen verzekeraars handen en voeten geven aan een goed arbobeleid? En hoe kun je het beste omgaan met arbeidsrisico’s zoals werkdruk en KANS (voorheen: RSI)? Lees meer over de regelgeving, hoe je de regels inpast in beleid en praktische uitwerkingen  in de Arbocatalogus voor het (zorg-)verzekeringsbedrijf op www.gezondverbond.nl

De catalogus is ontwikkeld door de sector Arbeidsvoorwaarden van het Verbond van Verzekeraars, verzekeraars met een eigen cao en de vakorganisaties CNV Vakmensen, FNV Finance en De Unie. Zorgverzekeraars Nederland (ZN) heeft zich ook aangesloten. De Arbocatalogus is goedgekeurd door de Arbeidsinspectie. 

Actueel

Laatst gewijzigd op: 2-7-2024