Werken in coronatijd: tips en tricks

Op deze pagina staat ook informatie speciaal voor leden. Log in voor toegang of vraag een account aan.

Volgende week (16 tot en met 20 november) is het de Week van de Werkstress. Thema dit jaar is, hoe kan het ook anders in deze bijzondere tijd: Blijf in balans! Staatssecretaris Bas van ’t Wout verricht maandag, samen met SER-voorzitter Mariëtte Hamer de openingshandeling.

In vijf dagen tijd worden vijf subthema’s behandeld (Focus, Samenwerken, Ontwikkeling, Grip en Creativiteit), maar het hoofdthema (Hoe blijf je in balans in deze bijzondere tijden?) had natuurlijk niet actueler gekund. Hoe ga jij om met thuiswerken? Hoe zorg je ervoor dat je contact houdt met je collega’s? En hoe zit het met je werkplezier? Actuele vragen voor veel werkgevers en werknemers.

Mentale vitaliteit

In de Week van de Werkstress kunnen zij veel adviezen, tips en tools krijgen. Zo gaan Van ’t Wout en Hamer in een dubbelinterview in op deze thema’s. Daarnaast geeft de staatssecretaris het startsein voor de Campagne Mentale Vitaliteit waarmee werkgevers worden gestimuleerd op mentaal vlak aandacht te besteden aan de vitaliteit van hun werknemers.

Werkdruktemeter

En als klap op de vuurpijl werkt het Verbond van Verzekeraars hard aan een Werkdruktemeter, die naar verwachting begin volgend jaar wordt gelanceerd. Deze meter is bedoeld om het werkplezier van alle medewerkers te meten, met als uiteindelijk doel om het onderwerp werkdruk bij verzekeraars bespreekbaar te maken, en te houden. 

In een van onze volgende nieuwsbrieven gaat hoogleraar Arbeids- en Organisatiepsychologie Arnold Bakker in een interview dieper in op energiegevers en energievreters. Ontvang jij onze nieuwsbrief (nog) niet? Klik hier om je in te schrijven.


Was dit artikel nuttig?