Skip to Content

Ledenlijst / Lid worden

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden Log in voor toegang of vraag account aan.

Meer dan 95% van de schade- en levensverzekeraars in Nederland is lid van het Verbond van Verzekeraars. Ook ondernemingen die zich toeleggen op banksparen voor de oude dag en premiepensioeninstellingen (PPI) zijn lid.

In de ledenlijst staan alle leden en aspirant-leden. Werkt u bij een soortgelijke onderneming die nog geen lid is? Dan kunt u hieronder een aanvraagprocedure starten.

Naast het lidmaatschap zijn er ook andere samenwerkingsvormen: het associate partnership en partnering/sponsoring

Is uw onderneming al lid? Haal dan zoveel mogelijk uit het lidmaatschap

Aanvraagprocedure lidmaatschap

  1. Check of uw onderneming in aanmerking komt voor lidmaatschap van het Verbond.
  2. Zo ja, bel dan met Annemieke van Kaam-van Westhreenen, bestuurs- en directiesecretaris (070-333 85 00) voor een telefonische kennismaking. Geen lidmaatschap mogelijk? Wij bieden ook een associate partnership voor organisaties die geen verzekeraar zijn maar wel in de branche werken, en partner- en sponsorships.
  3. U ontvangt een informatiepakket. Natuurlijk mag u ons bellen met aanvullende vragen, of om alvast eens contact te leggen met specifieke medewerkers.
  4. Om lid te worden stuurt u ons het ingevulde aanvraagformulier en de Verklaring Gedragscode Verzekeraars.
  5. Onze directies maken nader kennis met elkaar en wij horen graag wat jullie verwachten van het lidmaatschap.
  6. De onafhankelijke Stichting Toetsing Verzekeraars voert een Toetredingstoets uit om vast te stellen of u als potentieel lid de verplichte zelfregulering kent en navolgt. Wij helpen u graag op weg.
  7. Het bestuur beslist of uw aanvraag wordt ingewilligd en wij u als lid mogen verwelkomen. 

Aspirant-lidmaatschap 

Voldoet u nog niet volledig aan alle voorwaarden? Dan komt u misschien wel in aanmerking voor het aspirant-lidmaatschap. U kunt in beginsel maximaal 2 jaar aspirant-lid blijven. In die tijd werkt u toe naar het kunnen voldoen aan de zelfregulering. Indien nodig ondersteunen wij u daarbij.

Download hier

Overige samenwerkingsverbanden

Ook als u op een andere manier wilt samenwerken, zijn wij benieuwd naar uw ideeën. Wij gaan dan graag een partnership met u aan of u kunt in sommige gevallen toetreden als associate partner.

Heeft u vragen?

Bel met Annemieke van Kaam-van Westhreenen, bestuurs- en directiesecretaris (070-333 85 00).