Ook a.s.r. ondertekent Charter Diversiteit

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden, Log in om toegang te krijgen tot deze content

Het aantal verzekeraars dat zich committeert aan het Charter Diversiteit groeit gestaag. Ook a.s.r. ondertekende onlangs de charter en zegt daarmee toe diversiteit en inclusie binnen de organisatie te bevorderen.

Namens a.s.r. ondertekende CEO Jos Baeten: "Afgelopen jaar zijn we een gezamenlijke dialoog opgestart over wat een divers en inclusief bedrijf is en hoe we daar gaan komen. Uitgangspunt is dat wij niemand buitensluiten en iedereen gelijkwaardig behandelen. Bij a.s.r. krijgen alle medewerkers de ruimte om hun unieke talenten in te zetten om onze doelstellingen te realiseren. We erkennen dat het een onomkeerbaar proces is dat niet van vandaag op morgen klaar is. Het Charter Diversiteit geeft ons een extra stimulans om met elkaar in gesprek te gaan en te blijven over dit onderwerp."

Netwerk

Ook het Verbond zette eind vorig jaar een handtekening onder het charter. Het biedt toegang tot een breed netwerk van ondertekenaars. Via de charter krijgen organisaties praktisch advies bij de aanpak van het diversiteitsbeleid en kennis en informatie aangereikt. Inmiddels is er in ruim 20 Europese landen een diversiteitscharter van kracht, met in totaal ruim 10.000 ondertekenaars. Kijk voor meer informatie op diversiteitinbedrijf.nl.

Over Diversiteit in bedrijf

Diversiteit in bedrijf is een project gericht op het bevorderen van diversiteit en inclusie op de werkvloer. Het maakt deel uit van een infrastructuur bij de Sociaal Economische Raad (SER) die bedrijven actief helpt bij het opzetten, uitvoeren en monitoren van hun diversiteitsplannen.


Was dit artikel nuttig?