Verzekerjeinzet.nl: werk aan duurzame inzetbaarheid

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden, Log in om toegang te krijgen tot deze content
27-08-2015

De website inzetverzekerd.nl is in een nieuw jasje gestoken. En daarbij hoort een nieuwe naam: verzekerjeinzet.nl. Vanaf nu is daar alles te vinden over het werken aan duurzame inzetbaarheid – zowel binnen als buiten de branche, zowel voor medewerkers als voor leidinggevenden.

Goed inzetbaarheidsbeleid wordt steeds belangrijker – zeker nu de arbeidsmarkt krapper wordt, medewerkers langer moeten doorwerken en organisaties moeten innoveren om te kunnen concurreren. Ook in de verzekeringsbranche. De branche werkt daaraan met het programma Verzeker je Inzet, een initiatief van het Verbond en vakorganisaties De Unie, CNV en FNV Bondgenoten. Uitgangspunt van het programma is continue persoonlijke ontwikkeling, blijven leren en flexibel inzetbaar zijn. In iedere fase van je loopbaan en leven.

Tools en tips

Aan het programma wordt uitvoering gegeven door de website www.verzekerjeinzet.nl. Werknemers, leidinggevenden, HR-professionals en alle andere betrokkenen vinden hier snel informatie die op hen van toepassing is. Inclusief tools en handige tips. Denk aan een format voor het opstellen van beleid voor duurzame inzetbaarheid, of een checklist die de HRM-afdeling kan gebruiken om te controleren in hoeverre de organisatie aandacht heeft voor verschillende levensfasen. Medewerkers kunnen op de site checken hoe inzetbaar zij eigenlijk zijn. Is de uitkomst dat er werk aan de winkel is? Dan biedt Verzeker je Inzet ook de juiste hulp.

Sociale Agenda

Het programma Verzeker je Inzet is onderdeel van de Sociale Agenda 2014-2018 die de verzekeringsbranche heeft vastgesteld. Rode draad in deze agenda voor de toekomst is het vergroten van de arbeidsmarktwaarde van medewerkers. Op die manier worden zij flexibeler inzetbaar, binnen én buiten de bedrijfstak.


Was dit artikel nuttig?