Skip to Content

Verbond ondertekent 10 december de ‘Charter Diversiteit’

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden Log in voor toegang of vraag account aan.

“Diversiteit is een van de succesfactoren voor succesvolle organisaties,” aldus Richard Weurding, algemeen directeur van het Verbond van Verzekeraars. Hij zet namens de verzekeringsbranche op 10 december zijn handtekening onder de Charter Diversiteit om diversiteit en inclusie binnen de sector te vergroten.

Met de handtekening gaat de sector de uitdaging aan om via ledenonderzoek in 2021 meer en beter inzicht te krijgen in hoe het staat met diversiteit in de sector. “Om vervolgens aan de hand van de resultaten onze leden te inspireren en motiveren het diversiteitsbeleid binnen hun organisatie verder vorm te geven,” vertelt Weurding. “Maar dan moet wel eerst duidelijk zijn hoe het staat met de diversiteit rondom arbeidsvermogen, etnisch-culturele achtergrond, gender, leeftijd en LHBTI+.  Vandaar dit onderzoek,” vult Eurydice Janga aan, beleidsadviseur Arbeidsvoorwaarden binnen het Verbond en trekker van dit project. “Ook binnen de verzekeringsbranche is het belangrijk dat het personeelsbestand een afspiegeling is van onze maatschappij. Vaak gaat het om het doorbreken van jarenlange (onbewuste) patronen en het verkrijgen van inzicht daarover. Daarom is het ondertekenen van de Diversiteitscharter een belangrijke stap,” benadrukt Janga.

Elke verzekeraar een eigen Charter Diversiteit

Met behulp van de resultaten uit het onderzoek wil het Verbond verzekeraars inspireren om ook een eigen Charter Diversiteit op te stellen en te ondertekenen. Naast het onderzoek, start het Verbond komend jaar een dialoog met de leden over het verder uitwerken en toepassen van diversiteitsbeleid. Van de inspanningen en resultaten doet het Verbond jaarlijks verslag. Janga: “Door de resultaten te delen met de buitenwereld, kunnen ook organisaties buiten de verzekeringssector hier hun voordeel mee doen.”

Jij bent toch ook bij de ondertekening? Meld je nu aan!

Tijdens de Livestream ‘Etnisch-culturele diversiteit op de werkvloer’ vanuit het Albeda College in  Rotterdam ondertekenen het Verbond, maar ook andere verzekeraars en werkgevers het Charter Diversiteit, zoals Albeda, Aegon, Berenschot, BMW, Capgemini, CIC Rotterdam, Dassault Systèmes, Kamer van Koophandel, Leeuwendaal en Triodos. Bert Wijbenga, wethouder gemeente Rotterdam en onder meer verantwoordelijk voor Integratie en Samenleven, geeft de keynote over het thema. Anky Romeijnders, lid Raad van Bestuur Albeda, gaat in op aspecten van het diversiteitsbeleid van haar organisatie. Tijdens de livestream krijg je van 14.00 uur – 15.30 uur ook antwoord op de vraag hoe je als werkgever aantrekkelijker wordt voor personen met een migratieachtergrond. En hoe je de doorstroom van deze groep binnen je organisatie bevordert.

Je kan je voor de livestream aanmelden. Vóór woensdag 9 december krijg je de link toegestuurd waarmee je kunt inloggen. We hopen je te zien op 10 december!


Was dit nuttig?