Skip to Content

Unigarant blij met nominatie AMdiversity-prijs

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden Log in voor toegang of vraag account aan.

Diversiteit én inclusie, daar staat Unigarant garant voor. Zo was de verzekeringstak van de ANWB een van de drie finalisten tijdens AMdiversity-prijs. Helaas niet de winnaar, maar de nominatie is wel een mooie erkenning en aanmoediging om blijvend aandacht te houden voor inclusief werken.

In een interview met AMWeb vertelt P&O-adviseur Mark Hoogsteen hoe Unigarant diversiteit op de werkvloer bevordert; aan concrete initiatieven geen gebrek: “Onze inzending voor de AMdiversity-prijs is hiervan een voorbeeld en gericht op de zogeheten open hiring-gedachte, als een van de recruitmentinitiatieven. Het doel hiervan is om laagdrempelig in contact te komen en iedereen de kans te geven om te solliciteren. Werkzoekenden kunnen zonder CV in gesprek gaan met Unigarant. Op deze manier werden ruim vijftig nieuwe medewerkers aangenomen. En wie geen baan kreeg aangeboden, kon in gesprek gaan met een recruiter, die deelnemers van nieuwe inzichten voorziet. “

Onbeperkt aan de slag

Daarnaast volgen de recruiters een training Inclusief werven en objectief selecteren. En worden de vacatureteksten meer inclusief geschreven met als doel een brede doelgroep en talent aan te spreken. Dit alles gebeurt in samenwerking met een projectgroep D&I. “Een ander voorbeeld is dat wij recent een samenwerking zijn aangegaan met de organisatie Onbeperkt aan de Slag. Deze organisatie zet zich in voor werkzoekenden met een arbeidsbeperking. Het doel van deze samenwerking is om de participatiedrempel voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, maar ook tot Unigarant/ANWB Verzekeren, te verkleinen.”

Aan de slag!

Wil jij in jouw organisatie ook met D&I aan de slag, maar weet je niet hoe te beginnen? Binnenkort lanceert de Werkgroep D&I, onder het Regieteam Sociale Agenda een Stappenplan, boordevol met inspirerende voorbeelden uit de verzekeringssector. Houd de website in de gaten!
 


Was dit nuttig?