Skip to Content

Inclusie en diversiteit belangrijk thema in Sociale Agenda 2022-2024

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden Log in voor toegang of vraag account aan.

“Wij pleiten voor diversiteit en inclusie en daarom geven wij dit thema de aandacht die het verdient in de nieuwe Sociale Agenda over 2022-2024,” aldus werkgevers én vakbonden. De nieuwe agenda wordt op 5 april gepresenteerd bij a.s.r. in Utrecht tijdens het event ‘Openheid over kwetsbaarheid voor een inclusieve werkomgeving‘. Meer weten? Meld je snel aan voor dit bijzondere event!

Wat is precies goed werkgeverschap en hoe geeft de verzekeringssector daar invulling aan? “Deze vraag is altijd aanwezig en vooral relevant in een snel veranderende wereld, waarin ook de dynamiek op de arbeidsmarkt steeds meer toeneemt,“ stelt Richard Weurding, algemeen directeur van het Verbond van Verzekeraars. “Met als gevolg dat organisaties en mensen zich voortdurend moeten aanpassen om wendbaar en weerbaar te zijn. Zeker als het gaat om uitdagende vraagstukken op het gebied van diversiteit en inclusie.”

Mede daarom hebben werkgevers en werknemers besloten inclusie en diversiteit als apart thema te benoemen in de Sociale Agenda. Het onderwerp raakt volgens werkgevers en vakbonden (de samenstellers van de agenda) ‘het hart van onze samenleving’. Daarom wil de sector ervoor zorgen dat verzekeraars meer en beter openstaan voor de omgeving waarin zij werken. Om zo te zorgen voor meer sociale cohesie in de maatschappij. Weurding: “Hoe wij daar precies invulling aan geven, dat maken wij op 5 april bekend. Dus kom vooral en laat je inspireren,” roept Weurding alle verzekeraars, hr-professionals en andere relevante stakeholders op.

Event | 5 april 2022 | a.s.r. in Utrecht | Presentatie Sociale Agenda 2022-2024
Tijdens korte sessies delen SER Diversiteit in Bedrijf, het UWV, stichting Social Run, Verbondspartner T-MC en a.s.r. hun ervaring met hoe iedereen op zijn of haar eigen manier mee kan (blijven) DOEN aan de maatschappij. Ook kan je zelf ervaren hoe het is om een kwetsbaarheid te hebben én zijn er ervaringsdeskundigen aanwezig die graag hun verhaal aan je willen vertellen. Kortom, een divers programma vol inspiratie en nieuwe inzichten. Bekijk het programma en meld je aan!


Was dit nuttig?