Samenwerking sociale partners en bureau Implicit

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden, Log in om toegang te krijgen tot deze content
12-02-2018

Hoe werkt u aan de inzetbaarheid van uw medewerkers? Welke middelen kunnen hierbij helpen? Het Verbond is, in samenwerking met de vakorganisaties (De Unie, FNV Finance en CNV Vakmensen), een samenwerking gestart met bureau Implicit om de impact van verschillende inzetbaarheidsinstrumenten te meten.

De afgelopen maanden zijn er al stappen gezet naar bewustwording en inspiratie via themabijeenkomsten, tools en kennisdeling via de website www.verzekerjeinzet.nl. Op deze website zijn sinds kort ‘teasertests’ te vinden, waarmee je kun je testen of je je van je eigen arbeidsmarktwaarde bewust bent.

Doel van het duurzame inzetbaarheidsproject is het vergroten van de arbeidsmarktwaarde van medewerkers in de sector. Een subdoel van het duurzaaminzetbaarheidsproject is om de impact van verschillende inzetbaarheidsinstrumenten te meten. Uiteindelijk is het de bedoeling dat impactvolle instrumenten via de website verzekerjeinzet.nl worden aangeboden. De effecten van de verschillende instrumenten worden geëvalueerd en gedeeld met de branche.

De taskforce, genaamd Samenhangend Inzetbaarheidsbeleid, is opgericht door cao-partijen en stuurt het project aan. Leden van de taskforce zijn Guy van Doremalen (voorzitter DAS), Inge de Vries (De Unie), Sandra Hendriks (CNV Vakmensen), Marion Zieck (ONVZ) en Jessica Boonekamp (beleidsmedewerker bij het Verbond van Verzekeraars). Eerste stap van de taskforce is het oprichten van een klankbordgroep met dwarsdoorsnede van de verzekeringsbranche.

Houd www.verzekerjeinzet.nl in de gaten voor updates over het project.


Was dit artikel nuttig?