Tekst Cao Verzekeringsbedrijf 2020 beschikbaar

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden, Log in om toegang te krijgen tot deze content
23-04-2020

De volledige cao-tekst voor het Verzekeringsbedrijf is vanaf vandaag beschikbaar.

In deze nieuwe cao zijn de afspraken uit het cao-akkoord verwerkt, waaronder diverse afspraken om werknemers duurzaam inzetbaar en vitaal te houden.

Gezamenlijke visie op arbeid

Door de continue veranderingen binnen de financiële sector en de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt is het essentieel dat werknemers duurzaam inzetbaar en vitaal zijn en gestimuleerd worden zelf de regie te nemen over hun loopbaan. De Sociale Agenda, waarin de cao-partijen hun gezamenlijke visie op arbeid geven, vormt hiervoor de basis.

Cao volledig herschreven

Met ingang van deze cao zijn de cao’s voor de binnen- en buitendienst geïntegreerd. Ook is de cao volledig herschreven door een gelijkwaardig samengestelde redactiecommissie vanuit de werkgevers en werknemers onder begeleiding van een onafhankelijk begeleider. Dit is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid en nauwkeurigheid gedaan. Naast de aanpassing van de nieuwe cao aan het cao-akkoord, zijn er geen inhoudelijke wijzigingen doorgevoerd. Zaken die al in wetgeving zijn geregeld, worden in de nieuwe tekst niet herhaald.

Gezien de grote belangstelling voor de cao-tekst, is besloten om de nog niet opgemaakte tekst te publiceren. De opgemaakte tekst wordt zo spoedig mogelijk gepubliceerd. De nieuwe cao wordt  aangemeld bij het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Ook wordt de algemeen verbindend verklaring (AVV) aangevraagd.

 

 

 

 


Was dit artikel nuttig?