Winnaar Young Talent Award: NN

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden, Log in om toegang te krijgen tot deze content

NN-programmadirecteur Maaike van Beijsterveldt is door de stichting Topvrouw van het jaar uitgeroepen tot jong vrouwelijk talent van 2019. De Young Talent Award is een aanmoedigingsprijs die sinds 2010 jaarlijks wordt uitgereikt tijdens de verkiezing van de topvrouw van het jaar.

Werkgevers hebben 25 talenten voorgedragen, waarna de jury drie finalisten naar voren geschoven heeft. Naast Van Beijsterveldt, was branchegenoot Elodie de Jong genomineerd. Zij is directeur Advies voor Zuid-Nederland bij ABN Amro. 

Integratie Vivat

De winnares is sinds 2017, na een carrière van vijf jaar bij Delta Lloyd, IT-manager bij Nationale-Nederlanden. De komende tijd krijgt ze het druk, want als programmadirecteur bereidt ze sinds de zomer de integratie van de schadeactiviteiten van Vivat met NN voor. Het wachten is nu op groen licht van de toezichthouders.

Thema: Don’t mind the gap 

Overkoepeld thema tijdens de verkiezingen was ‘Don’t mind the gap’, waarbij vooral jong vrouwelijk talent werd opgeroepen om je niet blind te staren op ‘the Gap’, maar vooral te kijken naar de kansen. In de Sociale Agenda 2019-2021 is de ambitie uitgesproken om binnen de sector te streven naar een divers medewerkersbestand dat een goede afspiegeling is van de maatschappij. Diversiteit draagt bij aan de wervingskracht. En niet onbelangrijk, diversiteit leidt naar (digitale) innovatie en duurzame, winstgevende groei voor werknemers en werkgevers. Veel verzekeringsmaatschappijen streven vanuit hun maatschappelijke rol naar diversiteit in het medewerkersbestand.


Was dit artikel nuttig?