Psychosociale arbeidsbelasting: de grootste cultuurvervuiler

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden, Log in om toegang te krijgen tot deze content

Het is de Week Tegen Pesten. Tijd om stil te staan bij psychosociale arbeidsbelasting, want deze belasting door bijvoorbeeld pesten, discriminatie of agressie is beroepsziekte nummer 1. Erover in gesprek gaan en zoeken naar oplossingen is vaak lastiger dan gedacht. Hoe breng je als werkgever goede intenties in de praktijk? De Report App kan uitkomst bieden.

Je kunt deze video alleen afspelen als je onze marketingcookies accepteert.
Dat is niet onze keuze, maar het gevolg van wetgeving. Wij gaan uiteraard netjes met je gegevens om.

Laagdrempelig en veilig

De Report App helpt organisaties bij de aanpak van ongewenst gedrag op de werkvloer. Deze applicatie geeft advies, ondersteuning en maakt het melden laagdrempelig en veilig, waardoor onnodige escalatie wordt voorkomen. Wil je weten hoe dit in zijn werk gaat? Meld je dan aan voor het webinar ‘Psychosociale arbeidsbelasting: de grootste cultuurvervuiler’ op dinsdag 2 november (13:30 - 14:30 uur).

Programma

Onder leiding van host Suzanne Kooij, beleidsadviseur Arbeidszaken bij het Verbond van Verzekeraars, gaan de tafelgasten in op een aantal stellingen over tunnelvisie, hardnekkige patronen, handelingsperspectief en preventie. Karin Bosman, CEO van Report App geeft tekst en uitleg bij de applicatie en Maurice van Schie, adviseur duurzame inzetbaarheid en vitaloog bij HCS Services, bespreekt praktijkvoorbeelden.

Deelname is vooral interessant voor directie, P&O/HR-medewerkers, leidinggevenden, medewerkers die zich bezighouden met personeels- en arbobeleid.


Was dit artikel nuttig?