Psychosociale arbeidsbelasting de grootste cultuurvervuiler

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden, Log in om toegang te krijgen tot deze content

Psychosociale arbeidsbelasting de grootste cultuurvervuiler

Het blijvende effect op gezondheid

Vitaliteit als heilige graal zorgt voor tunnelvisie in het preventiebeleid.
Psychosociale arbeidsbelasting is beroepsziekte nummer 1. Hoe krijg je als werkgever alle goede intenties van papier naar de werkpraktijk? En doorbreek je denkpatronen binnen de organisatie en medewerkers met een gezond resultaat?
De omvang van psychosociale arbeidsbelasting is gestegen sinds de coronacrisis en zal met het hybride werken opnieuw weer ongewenste dynamiek toevoegen. Het is dus van belang om in jouw organisatie op een andere manier beweging te creëren en het ownership bij de medewerkers neer te leggen.

Meld je nu aan! 

Bestemd voor
Dit webinar staat open voor zowel leden als voor andere geïnteresseerden. Deelname is vooral interessant voor directie, P&O/HR-medewerkers, leidinggevenden, medewerkers die zich bezighouden met personeels- en arbobeleid.

Programma
Aanvang:     13.30 uur
Duur:           max. 1 uur

 • Opening door Suzanne Kooij, beleidsadviseur Arbeidszaken bij het Verbond van Verzekeraars
 • Inleiding door Karin Bosman, founder van Platform Report

Verdere programma met Karin Bosman en Marieke Oudelaar, co-founder van Platform Report en Maurice van Schie, adviseur duurzame inzetbaarheid en vitaloog bij HCS Services:

 • Quiz met stellingen
 • Hoe ziet psychosociale belasting (werkstress/grensoverschrijdend gedrag) eruit op de werkvloer bekeken vanuit de tunnelvisie door:
  - doorbreken van hardnekkige patronen, welk handelingsperspectieven?
  - data gedreven om preventief te acteren
 • Bespreking casus door Maurice van Schie
 • Q&A-sessie: beantwoording van de sprekers van de via de chat gestelde vragen
 • Afsluiting

Kosten
Voor medewerkers werkzaam bij een lid van het Verbond van Verzekeraars zijn aan deelname geen kosten verbonden. Dit webinar valt onder het lidmaatschap.

Voor medewerkers werkzaam bij een organisatie aangesloten bij Adfiz bedragen de deelnamekosten € 49,- (excl. BTW). Voor overige geïnteresseerden bedragen de kosten € 69,- (excl. BTW).

 • Op deze bijeenkomst zijn de Algemene Voorwaarden van Dienstverlening Verbond BV van toepassing. Door inschrijving verklaar je je akkoord met de Algemene Voorwaarden van Dienstverlening Verbond BV
 • Vanaf inschrijving geldt een bedenktermijn van 14 dagen
 • Plaatsing geschiedt na beoordeling van de inschrijving door de Insurance Academy
 • Facturatie van deze kosten geschiedt vanuit Dienstverlening Verbond BV

PA-certificaat
Na dit webinar beschik je over meer kennis op het gebied van pyschosociale arbeidsbelasting, heb je handelingsperspectief aangereikt gekregen en ken je het belang van voorspellende data ten opzichte van reactieve data. 
Deze bijeenkomst draagt bij aan het actueel houden van relevante kennis en kunde over dit thema. Indien je een bewijs van deelname (PA-certificaat) wilt ontvangen, dien je bij je profiel bij OnlineSeminar je geboortedatum in te vullen.
Dit certificaat kan onderdeel zijn van eigen maatschappijprogramma’s op het gebied van Permanent Actueel (PA).

Nadere informatie en vragen
Voor nadere informatie of met vragen kun je contact opnemen met Karin Bosman van het platform Report, Maurice van Schie van HCS en Suzanne Kooij van het Verbond van Verzekeraas. Aan hen kun je eventueel ook reeds vooraf vragen sturen, dan kan hiermee bij de voorbereiding zoveel mogelijk rekening worden gehouden.

Hoe kun je deelnemen aan het webinar?
Let op: onze aanmeldprocedure is veranderd!
Dit webinar organiseren wij via OnlineSeminar. Voor deelname moet je éénmalig een account aanmaken bij OnlineSeminar Je moet je apart voor deelname aanmelden.
Na je aanmelding ontvang je de link om deel te kunnen nemen. Na registratie bij OnlineSeminar voor de webinars van het Verbond, kun je voor toekomstige Verbondswebinars van dat account gebruik maken en hoef je je niet opnieuw te registreren.
Kun je op het moment van het webinar niet kijken? Geen probleem! Het webinar is ook terug te kijken op een moment dat het jou wél uitkomt, alleen is er dan geen live interactie meer mogelijk. Ook daarvoor moet je je wel hebben aangemeld.

Complianceregeling Mededinging
Deelnemers aan dit evenement vallen onder de Complianceregeling Mededinging van het Verbond en worden geacht zich te houden aan de geldende mededingingsregels en met de inhoud van de regeling bekend te zijn.

Privacyverklaring
De Insurance Academy is onderdeel van het Verbond van Verzekeraars. Op de verwerking van persoonsgegevens die aan de Insurance Academy worden verstrekt is daarom de privacyverklaring van het Verbond van Verzekeraars van toepassing. Artikel 5 van die verklaring handelt specifiek over gegevens die worden verstrekt in het kader van deelname aan een activiteit of bijeenkomst van het Verbond (de Insurance Academy).

Mede mogelijk gemaakt door

Let op! Onze aanmeldprocedure is veranderd!
Dit webinar organiseren wij via OnlineSeminar. Voor deelname moet je éénmalig een account aanmaken bij OnlineSeminar.