Onderhandelingsresultaat voor nieuwe cao

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden, Log in om toegang te krijgen tot deze content
23-02-2018

Na lang en intensief onderhandelen, hebben cao-partijen een onderhandelingsresultaat bereikt. Partijen stellen voor de cao Verzekeringsbedrijf Binnendienst en Buitendienst een looptijd voor van 2 jaar.

- Klik hier voor het onderhandelingsakkoord

Het sectorbestuur Arbeidsvoorwaarden van het Verbond, legt het resultaat vandaag positief voor aan haar leden. Indien de achterbannen tijdig akkoord gaan dan komt er nieuwe cao tot stand met een looptijd van 2 jaar die een  salarisverhoging bevat per 1 maart van 2% per 1 januari 2019 van 2%.

IDC-regeling
Daarnaast hebben werkgevers en vakbonden in de afgelopen maanden uitgebreid met elkaar gesproken over een nieuwe pensioenregeling en is er nu een resultaat overeengekomen waarbij het mogelijk is om het pensioen op te bouwen via een IDC-regeling. De vertegenwoordigers bij de onderhandelingen hebben de kosten van de huidige DB-regeling als uitgangspunt genomen om de kwaliteitskenmerken (parameters) van die IDC-regeling vorm te geven. Cao-partijen zijn ervan overtuigd dat zij hiermee een passende en moderne afspraak hebben gemaakt, in de vorm van een persoonlijk pensioenvermogen met risicodeling. Ze spreken in dat kader van “een sociale innovatie”, doordat risico’s als eerder of juist later overlijden en arbeidsongeschiktheid worden gedeeld. De pensioenregeling past goed in deze tijd, waarbij solidariteit overeind blijft en iedereen weet waar hij of zij aan toe is, zonder dat de ene generatie voor de andere betaalt.

Duurzaam inzetbaar
In het resultaat is ook veel aandacht voor de duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Zo kunnen medewerkers gedurende de looptijd van de cao gebruikmaken van een budget van 750 euro per jaar waarmee hij of zij een gerichte training of ontwikkeltraject kan financieren. De werkgever stelt bovendien één dag ter beschikking waarop de werknemers de training of workshop kunnen volgen, een zogenoemde Duurzame Inzetbaarheidsdag.

Benieuwd naar meer achtergronden over de totstandkoming van het onderhandelingsresultaat? Lees hier meer.


Was dit artikel nuttig?