Skip to Content

Tips voor gebruik Werkdruktemeter

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden Log in voor toegang of vraag account aan.

Wat is de kracht van de Werkdruktemeter? Hoe versterk je de rol van leidinggevenden bij de inzet van deze meter en hoe stimuleer je medewerkers om in beweging te komen? De online gebruikerssessie geeft antwoord op deze vragen. Ook krijg je praktische tips. Kijk de sessie nu terug!

Ontdek de bronnen van werkdruk en werkplezier

Medewerkers die met plezier naar hun werk gaan zijn productiever, meer betrokken, verzuimen minder én zijn minder geneigd over te stappen naar een andere baan. Maar in hoeverre zijn medewerkers gelukkig en in welke mate ervaren zij ongezonde werkdruk? Met de Werkdruktemeter, ontwikkeld door sociale de partners in en voor de verzekeringsbranche, breng je bronnen van werkdruk en werkplezier in kaart. Én maak je ze bespreekbaar.

De Werkdruktemeter heeft als doel om HR-managers, arbo-coördinatoren en anderen die verantwoordelijk zijn voor het personeelsbeleid en leidinggevenden te stimuleren om met het thema 'werkdruk en werkplezier' aan de slag te gaan. Vervolgens kunnen zij waar nodig in beweging komen om de werkdruk te verminderen en het werkplezier te verhogen.

Gebruikerssessie terugkijken

In deze gebruikerssessie wordt duidelijk hoe je de Werkdruktemeter effectiever kan inzetten en ontvang je tips en tricks voor het gebruik en opvolging van de test. Ook hoor je hoe andere organisaties deze meter inzetten.

Je kunt deze video alleen afspelen als je onze marketingcookies accepteert.
Dat is niet onze keuze, maar het gevolg van wetgeving. Wij gaan uiteraard netjes met je gegevens om.

Was dit nuttig?