Welk reisadvies gold waar en wanneer?

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden, Log in om toegang te krijgen tot deze content
10-12-2020

De Reisadviestool is de nieuwste webapplicatie, ontwikkeld door het Data Analytics Centre van het Verbond. Het is een tool voor reisverzekeraars, waarin zij de historie van reisadviezen kunnen inzien. De webapplicatie is allereerst voor leden beschikbaar. Daarnaast kijken we welke externe partijen mogelijk interesse hebben.

Overzichtelijk gepresenteerd in een landkaart, geeft de Reisadviestool de historie weer van de reisadviezen van het ministerie van Buitenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties. De informatie in de tool komt van hun website www.nederlandwereldwijd.nl.

Waarom deze Reisadviestool?

Het Platform Reis van het Verbond gaf in de zomer van 2020 aan dat er behoefte was aan een centrale plek waar de steeds wijzigende reisadviezen per land worden bijgehouden. Het Data Analytics Centre van het Verbond heeft de tool ontwikkeld. Vanaf september 2020 hadden verzekeraars al toegang tot de pilotversie. Nu is de Reisadviestool officieel gelanceerd en geïntegreerd in de website.

Hoe werkt de tool?

De Reisadviestool tool is gratis voor leden. Log hiervoor in bovenaan deze pagina of vraag een account aan.

Selecteer een land. Kies daarna een van de periodes en zie welke reisadviezen toen golden. Iedere verandering van kleurcode is terug te zien. Zo weet je precies waar en wanneer het reisadvies groen, geel, oranje of rood was. Schadebehandelaren van verzekeraars kunnen nu nagaan welke kleurcode een land had en wanneer dit gebeurde. De kleurcode kan effect hebben op de dekking.

Data Analytics Centre

De ontwikkeling van de Reisadviestool past binnen de data analytics strategie van het Verbond, dat als doel heeft om meerwaarde uit data te halen voor leden, (data)partners, stakeholders en media. Door nieuwe databronnen te ontsluiten en (open) databronnen te combineren, kunnen we nieuwe inzichten bieden op maatschappelijk relevante thema’s. Vanuit het Data Analytics Centre zijn we altijd op zoek naar niet-concurrentiële datavraagstukken die meerwaarde kunnen hebben voor verzekeraars. Loop jij rond met een dergelijk vraagstuk? Ben je benieuwd naar de mogelijkheden of naar onze werkzaamheden? Neem dan contact op met Miranda Graftdijk.


Was dit artikel nuttig?