Aandacht voor passende reisverzekering

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden, Log in om toegang te krijgen tot deze content
25-06-2019

Alarmcentrale Eurocross ziet een flinke stijging van het aantal ongelukken met scooters of motoren in het buitenland. Daarom is het belangrijk om vakantiegangers te blijven wijzen op het belang van een passende reisverzekering. Zo biedt het ministerie van Buitenlandse Zaken een uitgebreide Reischecklist.

Repatriëring en ziekenhuisopname
De Reischecklist bevat verschillende onderdelen zoals de veiligheidssituatie in andere landen, belangrijke documenten, tips voor thuisblijvers én aandachtspunten bij verzekeringen en geld. Bij dit laatste onderdeel staat het belang van een goede reisverzekering bovenaan. Met name als het gaat om het verzekeren van de extra kosten van repatriëring en ziekenhuisopname.

Toename scooterongelukken
Aandacht voor de kosten van repatriëring en ziekenhuisopname is nodig, want in een eerder verschenen artikel in de Volkskrant blijkt dat het aantal ongelukken met scooters of motoren toeneemt. Volgens Floriana Luppino (Eurocross) stijgt niet alleen het aantal schademeldingen, maar ook de ernst van het letsel. Ook de ANWB, SOS International en Allianz Global Assistance delen de zorgen.

Het Verbond van Verzekeraars en het ministerie van Buitenlandse Zaken blijven aandacht vragen voor de risico’s van gemotoriseerde tweewielers in het buitenland.


Was dit artikel nuttig?