Skip to Content

Werkgroep Solvency II zoekt ervaren Solvency II specialist

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden Log in voor toegang of vraag account aan.

Ben jij een solvency-expert? En wil je je tanden zetten in deze regelgeving zodat verzekeraars er goed mee uit de voeten kunnen? Kom dan de Werkgroep Solvency versterken! 

De Werkgroep Solvency (WGS) valt direct onder de Commissie Financieel Economische Zaken (CFEZ). De werkgroep adviseert deze commissie over alle niet-juridische vraagstukken op het gebied van regelgeving rond de Solvency II; dus ook de Gedelegeerde Verordening en andere RTS'en en ITS'en. 

In de werkgroep zitten op dit moment risk managers/actuarissen van Achmea, Aegon, a.s.r., NN, Vivat, Unive, de Goudse en Klaverblad. Welke ervaren risk manager of actuaris van een andere maatschappij wil zich bij ons team aansluiten?

Het belangrijkste project waar de WGS zich nu mee bezighoudt is de 2020 Review van de Europese Commissie: welke verbeteringen in de regels zijn noodzakelijk? De meeste vraagstukken in de regelgeving liggen bij ons, behalve de strikt juridische vraagstukken: daarin is de Commissie Regelgeving Juridische Zaken leidend. Soms belanden er ad hoc andere niet-juridische onderwerpen bij onze werkgroep op het bord.

De WGS vergadert maandelijks, met uitzondering van de zomer en de kerstperiode. De vergaderingen duren 2 uur en voor voorbereiding kun je ook op zoiets rekenen. Nieuwsgierig? Neem voor meer informatie of om je belangstelling te tonen contact op met de secretaris van de Werkgroep Solvency, beleidsadviseur Ron Batten (r.batten@verzekeraars.nl).