Skip to Content

Commissie Verslaggeving (VCV) zoekt een extra lid

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden Log in voor toegang of vraag account aan.

Deze commissie adviseert de Commissie Financieel Economische Zaken (CFEZ) over alle verslaggevingsvraagstukken in IFRS en de Regels voor de Jaarverslaggeving (RJ). De Verbondscommissie Verslaggeving valt direct onder de CFEZ.

De belangrijkste onderwerpen waar de VCV zich nu mee bezighoudt zijn de implementatie van de IFRS 17 en de vraag of en hoe de RJ daaraan moeten worden aangepast. Het Verbond is van mening dat er weinig aanpassingen nodig zijn. De European Sustainability Reporting Standards vallen niet onder deze commissie.

We vergaderen eens in het kwartaal, en plannen om de zomer en kerstperiode heen. De vergaderingen duren twee uur en voor voorbereiding kun je ook op zoiets rekenen. In de werkgroep zijn nu vertegenwoordigers van Achmea, Aegon, a.s.r., NN en Atradius. Welke ervaren medewerker van een andere maatschappij wil zich bij ons team aansluiten?

Nieuwsgierig? Neem voor meer informatie of om je belangstelling te tonen contact op met de secretaris van de VCV, Ron Batten (r.batten@verzekeraars.nl).