Skip to Content

Podcast Onderlinge Verhalen

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden Log in voor toegang of vraag account aan.

Podcasts 'Onderlinge Verhalen'

In een serie podcasts benadrukken we het unieke karakter van onderlinge verzekeraars: met bestuurders van verschillende verzekeraars en hun leden (lees: verzekerden) wordt een gesprek gevoerd over het onderlinge gedachtegoed en hoe zich dat uit in de bedrijfsvoering, het klantcontact en de premiebepaling van dit type verzekeraar. De serie bestaat uit 10 afleveringen die het unieke karakter van onderlinge verzekeraars in de schijnwerpers zet. 

Aflevering 1: Bestaanszekerheid in tijden van armoede

In de eerste aflevering, die op 2 november 2023 online ging, onderzoekt Ron Bavelaar van Univé de rol van onderlinge verzekeraars als het gaat om armoede en inflatie.

Luisteren naar deze aflevering? Klik hier om de podcast te beluisteren. Liever met beeld? Klik dan hieronder.

 

Aflevering 2: Gelukkiger ouder worden doen we samen

In de tweede aflevering, die in 2023 wordt uitgebracht, bespreken Seada van den Herik en Axel de Boer van Onderlinge ’s-Gravenhage het onderwerp vergrijzing en de ambitie van de onderlinge om van haar leden de gelukkigste 50-plussers van Nederland te maken. Deze aflevering is op 16 november beluisteren en bekijken.

Luisteren naar deze aflevering? Klik hier om de podcast te beluisteren. Liever met beeld? Klink dan hieronder


Aflevering 3: Klimaatverandering en Schadepreventie

De derde en laatste podcast van dit jaar wordt verzorgd door René de Langen en Maurits Mooij van Juweliers-Onderlinge (Juwon). Zij richten zich op klimaatverandering en schadepreventie. Deze aflevering komt op 30 november beschikbaar.  

Luisteren naar deze aflevering? Klik hier om de podcast te beluisteren. Liever met beeld? Klik dan hieronder.


Meer in 2024!

In 2024 kun je nog zeven boeiende afleveringen verwachten, waar verschillende Onderlinge Verzekeraars aan meewerken met elk hun eigen unieke thema. Benieuwd welke Onderlinge maatschappijen er in 2024 aan de beurt zijn en welke thema's zij bespreken? Lees het in de Onderlinge Nieuwsbrief van november 23!

Alle medewerkers van Onderlinge verzekeraars kunnen zich abonneren op nieuwsbrieven van de POV en het Verbond. 

Verspreiding van de podcast-serie

Het Verbond / POV verspreidt de podcastserie via Spotify. Vanaf de website en social-mediakanalen wordt ernaar verwezen. Deelnemende maatschappijen brengen hun aflevering via hun eigen kanalen onder de aandacht. Ook andere onderlingen worden van harte uitgenodigd om de podcasts te delen en zo het unieke karakter van onderlinge verzekeraars breder bekend te maken.

Laatst gewijzigd op: 5-12-2023