Skip to Content

Podcast Onderlinge Verhalen

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden Log in voor toegang of vraag account aan.

Podcasts 'Onderlinge Verhalen'

In een serie podcasts benadrukken we het unieke karakter van onderlinge verzekeraars: met bestuurders van verschillende verzekeraars en hun leden (lees: verzekerden) wordt een gesprek gevoerd over het onderlinge gedachtegoed en hoe zich dat uit in de bedrijfsvoering, het klantcontact en de premiebepaling van dit type verzekeraar. De serie bestaat uit 9 afleveringen die het unieke karakter van onderlinge verzekeraars in de schijnwerpers zet. 

Aflevering 1: Bestaanszekerheid in tijden van armoede

In de eerste aflevering, die op 2 november 2023 online ging, onderzoekt Ron Bavelaar van Univé de rol van onderlinge verzekeraars als het gaat om armoede en inflatie. Luisteren naar deze aflevering? Klik hier om de podcast te beluisteren. Liever met beeld? Klik dan hieronder.

 

Aflevering 2: Gelukkiger ouder worden doen we samen

Seada van den Herik en Axel de Boer van Onderlinge ’s-Gravenhage bespreken de vergrijzing en de ambitie van deze onderlinge om van haar leden de gelukkigste 50-plussers van Nederland te maken. Luisteren naar deze aflevering? Klik hier om de podcast te beluisteren. Liever met beeld? Klink dan hieronder.

 


Aflevering 3: Klimaatverandering en Schadepreventie

René de Langen en Maurits Mooij van Juweliers-Onderlinge (Juwon) richten zich in deze aflevering op klimaatverandering en schadepreventie. Luisteren naar deze aflevering? Klik hier om de podcast te beluisteren. Liever met beeld? Klik dan hieronder.

 


Aflevering 4: Bijzondere wensen bij uitvaartverzorging

Chris Beaulen, directeur Coöperatie & Verzekeren bij DELA belicht de ontstaansgeschiedenis in 1937, een reactie op misstanden in de uitvaartbranche. Door de jaren heen is DELA uitgegroeid tot een organisatie met meer dan 5 miljoen leden. Chris deelt fascinerende verhalen over uitvaarten waarbij werd ingespeeld op culturele en specifieke wensen. Islamitische uitvaarten met bijzondere rituelen, samenwerking met wasverenigingen en uitvaarten zoals die van een valkenier en een dressuurruiter. Luisteren naar deze aflevering? Klik hier om de podcast te beluisteren. Liever met beeld? Klik dan hieronder.

 


Aflevering 5: Monumentaal en kerkelijk verzekerd

Donatus is een onderlinge verzekeraar met een geschiedenis van meer dan 170 jaar. Directeur Rinke Eigenhuis en expert taxateur Pieter Dijksterhuis delen hun inzichten en ervaringen. De podcast geeft je een unieke inkijk in de wereld van onderlinge verzekeringen, met de focus op monumentale panden en religieus erfgoed. Luisteren naar deze aflevering? Klik hier om de podcast te beluisteren. Liever met beeld? Klik dan hieronder.

 

Aflevering 6: Kunnen we elkaar nog vertrouwen?

In deze aflevering is Marinus Schroevers (ZLM Verzekeringen) te gast. Hij deelt zijn zorgen over de krappe arbeidsmarkt en bureaus die letselschadebehandelaars wegkopen. Ook benadrukt hij de toenemende wet- en regelgeving, en pleit hij voor meer vertrouwen in plaats van een rule based-benadering. Luisteren naar deze aflevering? Klik hier om de podcast te beluisteren. Liever met beeld? Klik dan hieronder:

 

Aflevering 7: Het belang van klantgerichtheid en persoonlijke aandacht

Te gast in deze aflevering zijn Harold en Nancy van Onderling Verzekerd en Reinie van OWM Achterhoek. Ze praten over het belang van klantgerichtheid en persoonlijke aandacht. En hoe deze waarden diep verankerd zijn bij onderlinge verzekeraars. Je leert van deze kleine, lokale verzekeraars hoe zij direct impact maken op hun klanten. Luisteren naar deze aflevering? Klik hier om de podcast te beluisteren. Liever met beeld? Klik dan hieronder:

 

Aflevering 8: Met volle vaart vooruit

Martin Visser is directievoorzitter van EOC, een onderlinge scheepsverzekeraar die al meer dan 180 jaar bestaat en is gespecialiseerd in binnenvaart, pleziervaart en woonschepen. In deze aflevering legt hij onder andere uit hoe EOC bijdraagt aan duurzaamheid in de scheepvaart zoals het investeren in groene technologieën voor schepen. Luisteren naar deze aflevering? Klik hier om de podcast te beluisteren. Liever met beeld? Klik dan hieronder:

 

Aflevering 9: Aanpassen aan de uitdagingen van de moderne tijd

Te gast zijn Gerard van Noordenburg (Agriver) en Marcel Rooijmans (BFAO). De toename van extreem weer zoals hagel, stormen en droogte, wordt aangehaald als een belangrijke factor voor de fusie tussen de twee agrarische verzekeraars. Wetenschappelijke studies en schadecijfers tonen aan hoe klimaatverandering directe invloed heeft op agrarische ondernemingen en de behoefte aan adequate verzekeringen vergroot. Luisteren naar deze aflevering? Klik hier om de podcast te beluisteren. Liever met beeld? Klik dan hieronder:

 

Alle medewerkers van Onderlinge verzekeraars kunnen zich abonneren op nieuwsbrieven van de POV en het Verbond. 

Verspreiding van de podcast-serie

Het Verbond / POV verspreidt de podcastserie via Spotify. Vanaf de website en social-mediakanalen wordt ernaar verwezen. Deelnemende maatschappijen brengen hun aflevering via hun eigen kanalen onder de aandacht. Ook andere onderlingen worden van harte uitgenodigd om de podcasts te delen en zo het unieke karakter van onderlinge verzekeraars breder bekend te maken.

 

Laatst gewijzigd op: 24-4-2024