Verbondsbestuur weer compleet

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden, Log in om toegang te krijgen tot deze content
26-09-2019

Met de benoeming van POV-voorzitter Ron Bavelaar is het bestuur van het Verbond van Verzekeraars weer compleet. Bavelaar bekleedt de zetel namens het Platform Onderlinge Verzekeraars, die na het vertrek van Joost Heideman vacant kwam. “Ik heb er zin in.” Een klein portret!

Zo’n drie maanden geleden is Bavelaar als voorzitter van de Raad van Bestuur bij Univé aan de slag gegaan en inmiddels raakt hij “al een beetje thuis” in de wereld van de onderlingen. “De coöperatieve wereld spreekt me enorm aan. Onderlingen zijn de grondleggers van de verzekeringsgedachte.”

Kansen

Bavelaar is van vele markten thuis en onder meer via de Hypotheekshop en Yarden bij Univé terechtgekomen. “Dat klinkt wellicht alsof ik veel switch, maar ik heb ook twintig jaar bij één organisatie gewerkt. Nieuwe kansen en uitdagingen komen soms op mijn pad en ik heb geleerd om bij een kruising niet altijd recht over te steken, maar zo nu en dan ook eens af te slaan.”

Maatschappelijk

Hij noemt zichzelf maatschappelijk bewogen en wil zich dan ook graag hardmaken voor het onderlinge gedachtegoed. “De coöperatieve gedachte is heel belangrijk, maar die moeten we veel manifester zien te maken. Onderlingen zijn bescheiden en laten niet altijd zien wat ze allemaal doen voor hun leden.”
Daarnaast hebben vooral kleine onderlinge verzekeraars soms moeite met de regeldruk, benadrukt hij. “Sommigen dreigen zelfs tussen de wielen te komen en daar wil ik me graag voor inzetten. We moeten ervoor zorgen dat, in het kader van proportionaliteit, de kleine niche spelers behouden blijven voor de markt.”

Ron Bavelaar

Oog en oor voor alle verzekeraars

Hij voegt eraan toe dat daar in het Verbondsbestuur ook echt aandacht voor is. “Ik heb mijn eerste bestuursvergadering achter de rug en mogen ervaren dat er oog en oor is voor alle verzekeraars. Het klinkt wellicht wat braaf, maar is echt waar. Er wordt met gezond verstand naar de verschillende dossiers en macro economische ontwikkelingen gekeken. Razend interessant.”

Ethiek

Zelf verheugt hij zich het meeste op de economische ontwikkelingen die ook een ethische kant hebben. “Denk bijvoorbeeld aan het klimaat, de onverzekerbaarheid en het gebruik van data. Daarover mee te mogen denken en praten in het hoogste orgaan van het Verbond is echt leuk.”


Was dit artikel nuttig?