Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden, Log in om toegang te krijgen tot deze content

Extra sessie: Game Ervaar blockchain in de Blockchain Experience

Een serious game om de blockchaintechnologie beter te leren begrijpen.

Blockchain technologie, wat is het en wat zijn de mogelijkheden van deze technologie?
Tijdens de Blockchain Experience ervaar je zelf wat deze disruptieve technologie betekent.
In de Blockchain Experience ben je, net als je mededeelnemers, een knoop in het netwerk. Samen vormen jullie het netwerk dat een gedeeld ‘ledger’ (grootboek) van transacties met de hand bouwt. Je zult ervaren hoe een blockchain wordt gebouwd en leert de basisprincipes van deze technologie. Tijdens de sessie bestuderen we wat de impact van blockchain op huidige businessmodellen is en de nieuwe toepassingen die het mogelijk maakt. Ontdek dus zelf de vele mogelijkheden van de blockchain.

Wat gaan we doen?
Om de impact en kracht van deze technologie te begrijpen, moeten we experimenteren. In de Blockchain Experience is dat precies wat we gaan doen. Het is een interactieve sessie waar je de technologie ervaart door een serious game te spelen.
De blockchainspecialisten van PwC leiden je door deze sessie.

Doel
Na de Blockchain Experience:

  • Ken je de basisprincipes van blockchain technologie;
  • Weet je wat de impact van blockchain technologie is op de sector;
  • Heb je de eerste stappen genomen in een reis van het identificeren van blockchain technologie toegepast in je eigen organisatie.

Deze bijeenkomst draagt bij aan het actueel houden van relevante kennis en kunde over dit thema. Desgewenst kan een deelnamecertificaat worden verkregen. U dient dit aan te geven als u zich voor de bijeenkomst aanmeldt. Dit certificaat kan onderdeel zijn van eigen maatschappijprogramma’s op het gebied van Permanent Actueel (PA). 

Bestemd voor
Deze game is relevant voor iedereen die beter wil begrijpen wat de blockchain is en welke toepassingen er zijn. Er is plaats voor 28 deelnemers.

Deelname is alleen mogelijk voor medewerkers die werkzaam zijn bij bedrijven die aangesloten zijn bij het Verbond van Verzekeraars.
Wij verwachten een grote belangstelling voor deze bijeenkomst, terwijl de capaciteit beperkt is. Indien het maximum aantal deelnemers wordt overschreden, is het uitgangspunt dat iedere maatschappij met minimaal één deelnemer vertegenwoordigd kan zijn en wordt voor het overige gestreefd naar een zo evenredig mogelijke verdeling.

Kosten
Voor medewerkers werkzaam bij een lid van het Verbond van Verzekeraars zijn aan deelname geen kosten verbonden.

Programma
12:30 uur: Ontvangst met broodjes
13:00 uur: Introductie en aanvang game
17:00 uur: Afsluiting en borrel 

Nadere informatie en vragen
Voor nadere informatie of met vragen kunt u contact opnemen met Carla Verwijs. Aan haar kunt u eventueel ook reeds vooraf vragen sturen, dan kan hiermee bij de voorbereiding zoveel mogelijk rekening worden gehouden.   

Complianceregeling Mededinging
Deelnemers aan dit evenement vallen onder de Complianceregeling Mededinging van het Verbond en worden geacht zich te houden aan de geldende mededingingsregels en met de inhoud van de regeling bekend te zijn.