Skip to Content

Het verhogen van de weerbaarheid dankzij DORA

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden Log in voor toegang of vraag account aan.

Het verhogen van de weerbaarheid dankzij DORA

Verhogen van je digitale weerbaarheid via DORA: hoe dan?  Ondanks gesteun over weer een hele hoop nieuwe EU-regels gaat pijler 3, de Digital Operational Resilience Testing onder DORA, er wel voor zorgen dat dat de digitale weerbaarheid van financiële instellingen er flink op vooruit gaat. Maar hoe voldoe je aan de eisen die pijler 3 stelt? Concrete hulp tijdens dit webinar krijg je van Martin Maas, chief Information security officer bij IT-dienstverlener Solvinity en Kees Stammes, Managing Director van cybersecurity specialist Securify.

Pijler 3 betekent dat organisaties een weerbaarheidstrategie moeten hebben, gebaseerd op het ICT Riskmanagement Framework van pijler 1 van DORA. Volgens Maas zit de meerwaarde van een teststrategie hem in het resultaat: een veilige dienstverlening. “Wij nemen het publiek mee in het implementeren van deze teststrategie en het uitvoeren van periodieke Threat Led Penetration Tests. Deze teststrategie omvat onder andere vulnerability testing, penetratietesten, code reviews, fysieke testen en Thread Led Penetration Testing (TLPT).” Stammes vult aan: “TLPT moeten plaatsvinden op basis van risicoanalyses en kennis van cyberdreigingen, met specifieke eisen aan de aanpak en certificering van penetratietesters. Met als doel: aanvallen voorkomen of vroegtijdig te detecteren en mitigeren.”

Dit wil je niet missen: meld je vandaag nog aan! Aanmelden kan t/m 5 juni a.s., 12.00 uur.

Bestemd voor
Dit webinar staat open voor zowel leden van het Verbond van Verzekeraars als voor andere geïnteresseerden.
Deelname is vooral interessant voor compliance officers en security officers.

Sprekers
Barbara van der Rest - woordvoerder Verbond van Verzekeraars | host
Martin Maas - Chief Information Security Officer (CISO), Solvinity
Kees Stammes - Managing Director, Securify
Patricia Koppers - CISO, De Vereende
Veruschka Kavelaars – Security Officer, De Vereende
Sjoerd Brouwer – accountmanager Verbond van Verzekeraars | moderator

Aanvang en duur
Aanvang:     11.00 uur
Duur:           ca. 1 uur

Kosten
Voor medewerkers werkzaam bij een lid van het Verbond van Verzekeraars zijn aan deelname geen kosten verbonden. Dit webinar valt onder het lidmaatschap. Weet je niet zeker over jouw organisatie lid is van het Verbond van Verzekeraars check dan de ledenlijst.

Voor medewerkers die aangesloten zijn bij Adfiz en NVGA bedragen de deelnamekosten € 59,- (excl. BTW). Voor overige geïnteresseerden bedragen de kosten € 82,50 (excl. BTW).

  • Op deze bijeenkomst zijn de Algemene Voorwaarden van Dienstverlening Verbond BV van toepassing. Door inschrijving verklaar je je akkoord met de Algemene Voorwaarden van Dienstverlening Verbond BV
  • Vanaf inschrijving geldt een bedenktermijn van 14 dagen
  • Plaatsing geschiedt na beoordeling van de inschrijving door de Insurance Academy
  • Facturatie van deze kosten geschiedt vanuit Dienstverlening Verbond BV

PA-certificaat
Na dit webinar ben je op de hoogte van de eisen die pijler 3 DORA stelt en weet je op welke wijze je daaraan kunt voldoen.

Dit webinar draagt bij aan het actueel houden van relevante kennis en kunde over dit thema.
Na afloop ontvang je een bewijs van deelname (PA-certificaat), mits je het hele webinar hebt gevolgd.
Dit certificaat kan onderdeel zijn van eigen maatschappijprogramma’s op het gebied van Permanent Actueel (PA).

PE-punten (optioneel)
Met het bewijs van deelname (PA-certificaat) kan je op de website van het NIVRE (onder Permanente Educatie) zien of aan dit webinar PE-punten zijn toegekend.

Nadere informatie en vragen
Voor nadere informatie of met vragen kun je contact opnemen met Sjoerd Brouwer. Aan hem kun je eventueel ook reeds vooraf vragen sturen, dan kan hiermee bij de voorbereiding zoveel mogelijk rekening worden gehouden.

Hoe kun je deelnemen aan dit webinar?
Dit webinar organiseren wij via OnlineSeminar. Voor deelname moet je éénmalig een account aanmaken bij OnlineSeminar Je moet je apart voor deelname aanmelden.
Na je aanmelding ontvang je de link om deel te kunnen nemen. Na registratie bij OnlineSeminar voor de webinars van het Verbond, kun je voor toekomstige Verbondswebinars van dat account gebruik maken en hoef je je niet opnieuw te registreren.
Kun je op het moment van het webinar niet kijken? Geen probleem! Het webinar is ook terug te kijken op een moment dat het jou wél uitkomt, alleen is er dan geen live interactie meer mogelijk. Ook daarvoor moet je je wel hebben aangemeld.

Complianceregeling Mededinging
Deelnemers aan dit evenement vallen onder de Complianceregeling Mededinging van het Verbond en worden geacht zich te houden aan de geldende mededingingsregels en met de inhoud van de regeling bekend te zijn.

Privacyverklaring
De Insurance Academy is onderdeel van het Verbond van Verzekeraars. Op de verwerking van persoonsgegevens die aan de Insurance Academy worden verstrekt is daarom de privacyverklaring van het Verbond van Verzekeraars van toepassing. Artikel 5 van die verklaring handelt specifiek over gegevens die worden verstrekt in het kader van deelname aan een activiteit of bijeenkomst van het Verbond (de Insurance Academy).

Mede mogelijk gemaakt door Solvinity